Taşköprü’de Mantar Bolluğu

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde ki orman köylerinde yetişen kanlıca mantarı yağmurlarında yağmasıyla köylünün gelir kapısı oldu.Bölge...

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde ki orman köylerinde yetişen kanlıca mantarı yağmurlarında yağmasıyla köylünün gelir kapısı oldu.

Bölge Köylüsüne ek gelir kapısı olan kanlıca mantarı İlçedeki pazarda kilosu 8 ile 10 TL arasında alıcı buluyor. boş vaktlerini mantar toplayarak geçiren köylüler hem mantar toplayıp hem de stres atıyor.

Taşköprü’ye bağlı yüksek kesimlerde yetişen kanlıca mantarımda yağmurların da yağmasıyla bu yıl bolluk yaşanıyor. Konuyla ilgili konuşan köylülerden Muhammed Ali Çatal “ bu sene rahmetinde yağması ile mantarda bolluk ver 8 ile 10 lira arasında satıyoruz bu son bahar günlerinde boş oturmaktansa mantar toplayarak ailemize ek gelir sağlamaya çalışıyoruz ayrıca mantar toplamanın sevkini yaşıyoruz herkes tarafından bilinir ki mantar toplamak yemek kadar zevkli bir iştir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz