Taşköprü’de Trilyonluk Vurgun Davasında Karar

Taşköprü ilçesinde eczacılık yapan bir kişinin, reçete ve sağlık karnelerinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada...

Taşköprü ilçesinde eczacılık yapan bir kişinin, reçete ve sağlık karnelerinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada karar açıklandı. Buna göre, olaya karışan iki kişi, 4’er yıl 15’şer ay hapis ile 70’şer bin TL maddi tazminat cezasına çarptırıldı.

Olay, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 2005 yılının Ekim ayında meydana geldi. Kastamonu Jandarma Komutanlığı Mali Şube ekiplerince Taşköprü’de SSK ve Bağkur’u sahte belgelerle dolandırdığı iddiasıyla bir bayan gözaltına alındı. Taşköprü merkezinde bir eczanenin reçeteler ve sağlık karnelerinde usulsüzlük ve sahtekarlık yaparak devleti 5 milyon TL civarında dolandırdığı iddia edildi. Feyza G (35) isimli eczacının bazı hastaların sağlık karnelerini muayene olmuş gibi doktorlara yazdırdığı ve yazılan reçetelerin üzerinde oynama yaparak devleti o dönemin parasıyla 5 milyon TL civarında dolandırdığını tespit eden jandarma ekipleri, Feyza G'i yakaladı. Eczacı Feyza G, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Soruşturmayı genişleten Taşköprü Savcılığı, Feyza G’nin tutuklanarak mal varlığına tedbir konulmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, olayın doğru olduğu ancak soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi, dolandırıcılık olayının rakamsal boyutunun soruşturma sonrasında ortaya çıkacağı öğrenildi.

Feyza G. isimli eczacının ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Eczacılar Odası eczacılık mesleğini kötüye kullandığı gerekçesiyle Feyza G’yi Haysiyet Divanı’na sevk ederek hakkında soruşturma açtı.

MÜFETTİŞLER OLAYI İNCELEDİ

Taşköprü’deki reçete yolsuzluğunun Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na intikal ettiği ve bu iki bakanlığın müfettişlerinin ise olayı derinlemesine incelemeye aldığı belirtildi.

Ayrıca Feyza G’nin kardeşi olduğu ve Taşköprü Devlet Hastanesinde çalıştığı tespit edilen Feray A (30)’nın da olaya karıştığı belirlendi. Feray A, reçetelere doktor kaşesi basarak ilaçların hastaya verilmiş gibi gösterdiği gerekçesiyle yargılandı. Yapılan soruşturmanın ardından sanıkların 35 bin 198 TL, zimmetlerini usulsüz para geçirdikleri belirlendi.

Reklam
Reklam

Öte yandan soruşturmanın tamamlanmasının ardından Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Feyza G ve kardeşi Feray A’ya dolandırıcılık suçundan 4’er yıl 15’er ay hapis, resmi belgede sahtecilik suçundan 70’şer bin 337’şer TL’de maddi para cezası verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz