Taşköprü'de Yangınzede Iki Aileye Konteynır Verildi

KASTAMONU (AA) – Taşköprü ilçesine bağlı Paşa köyü Hamdullah Mahallesinde evleri yanan ailelerden ikisine konteyner verildi.

KASTAMONU – Taşköprü ilçesine bağlı Paşa köyü Hamdullah Mahallesinde evleri yanan ailelerden ikisine konteyner verildi. Kayınvalidesine kızan Y.Ö, tarafından çıkartılan yangın sonucunda, 6 evin ahır ve samanlığın yanmasıyla, evsiz kalan 13 aileyi ziyaret eden Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, incelemelerinin ardından kalabalık ailelerden ikisine geçici olarak kalacakları konteynerları teslim etti. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınzede vatandaşların barınma konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesinden memnun olduğunu belirterek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından acil ihtiyaçlar için bir miktar nakdi yardım yapılacağını söyledi. Kalıcı ev yapma konusunun Kastamonu Valiliği'nce, Başbakanlık Afet Yönetimi Başkanlığı'na iletilmek üzere olduğunu aktaran Yılmaz, evi olmayan ailelere yönelik olarak ev yapım kredisinin talep edileceğini ifade etti.Bir oda, mutfak ve banyodan oluşan konteynırların sı yalıtımı ile elektrik, su tesisatının bulunduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: