Taşlıçay’da Kerbela Olayını Anma Töreni

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişlerinin 1373....

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişlerinin 1373. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Ehlibeyt Camii’nde düzenlenen anma törenine, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinaslan, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Müftüsü İzani Turan, Hamur Belediye Başkanı İsmet Arslan, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, Ak Parti İlçe Başkanı ismet Taşdemir ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Azeri cemaati din adamlarından Bahri Akyol yaptı. Konuşmanın ardından Ehlibeyt Camii Derneği tarafından aşura yemeği verildi. Yemeğin ardından matem ve yas esnasında çeşitli şekillerde kan dökülmesinin faydalı olmayacağını belirten vatandaşlar Kızılay ekibi tarafından kurulan ünitelerde kan bağışında bulundular. Matem merasimi, vatandaşlar tarafından düzenlenen Kerbela olayının canlandırılmasının ardından son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: