Taşova Meslek Yüksekokulu Açılıyor

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesinin son dönemde önemli bir niceliksel ve niteliksel büyüme ivmesi yakaladığını kaydetti.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesinin son dönemde önemli bir niceliksel ve niteliksel büyüme ivmesi yakaladığını kaydetti. Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, Taşova Meslek Yüksekokulu'nun inşaatına başlanıldığını belirterek, yapılacak binanın 2014-2015 akademik yılı açılışına yetiştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi. Amasya Üniversitesi'nin yapılanma sürecini hızla sürdürüldüğünü ifade eden Orbay, açıklamasında şunları kaydetti: "Amasya Üniversitesi olarak son dönemlerde önemli bir niceliksel ve niteliksel büyüme ivmesi yakalamış durumdayız. Bu ivmenin kazanılmasında akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimizin özverili ve kurumsal kimliğimize güç veren gayretli çalışmaları önemli rol oynamaktadır. Diğer taraftan, kamu-kurum kuruluşlarımızın, yerel yönetimlerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, ilimizdeki eğitime gönül vermiş insanlarımızın destekleri bu ivmenin kazanılmasında ayrıca önemli rol oynadığı da asla unutulmamalıdır. Bu büyümeyi bilimsel araştırmalara ayrılan bütçede, desteklenen araştırma sayımızda, akademik ve idari personel sayımızda, teknolojik alt yapımızda, laboratuvar imkanlarımızda, fiziksel alan kapasitemizdeki artışta, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında, yayınlara başka araştırmacılarca verilen atıflarda, ulusal ve uluslararası akademik performans ölçümlerinde her geçen yıl daha üst noktalara çıkmamızda, dış paydaşlarca desteklenen proje sayımızda, uluslararasılaşmada, gelen-giden öğrenci sayımızda görmekteyiz. Bir başka güzelliği ise Taşova Meslek Yüksekokulumuzu aktif hale getirerek yaşama arzusu içindeyiz. Fiziksel mekanın bitmesine paralel olarak bu birimimizi de faal hale getireceğiz ve Gümüşhacıköy, Merzifon ve Suluova ilçelerimize istihdam odaklı olarak kattığımız yükseköğretim heyecanını Taşova ilçemizde de hayata geçireceğiz." Orbay, Taşova Meslek Yüksekokulu'nda şu ana kadar ülkemizde sınırlı sayıda açılmış olan, gerek kamu da gerekse özel sektörde istihdam problemi yaşanmayan otobüs kaptanlığı ve posta hizmetleri bölümlerinin açılmasına Yükseköğretim Kurulunca onay verildiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: