Taşova Nüfus Müdürü Yılmaz:

Taşova Nüfus Müdürü Vahap Yılmaz, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği vatandaşların ikamet ettikleri adreslerinden ayrıldıktan sonra yeni ikamet edecekleri

Taşova Nüfus Müdürü Vahap Yılmaz, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği vatandaşların ikamet ettikleri adreslerinden ayrıldıktan sonra yeni ikamet edecekleri yere adres kayıtlarını en geç 20 iş günü içinde yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, adres kayıtlarını yasal süre içinde yaptırmayanlara 2012 yılı içinde 390 lira, oturmadığı halde oturuyormuş gibi gerçeğe aykırı beyanda bulunup adres kaydı yaptırana da 782 lira idari para cezası uygulanmakta olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Söz konusu cezaların her yıl değiştiğine işaret eden Yılmaz, "Ayrıca yine 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 67. maddesi de 'Gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle Nüfus Müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bululanlar ve bunlara tanıklık edenler altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükmündedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın mağdur olmaması, herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmaması için dikkatli ve duyarlı olması ve ikamet ettikleri adreslerinden ayrıldıktan sonra yeni ikamet edecekleri yere adres kayıtlarını en geç 20 iş günü içinde yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

Muhabir: Tevfik Öztürk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz