Taşova’da Polislere Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi Verildi

Taşova Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarına toplumsal olaylara nasıl müdahale edilmesi konusunda eğitim verildi.

Taşova Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarına toplumsal olaylara nasıl müdahale edilmesi konusunda eğitim verildi. Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı, Ekipler Amiri Komiser Dursun Anaçoğlu tarafından ilçe Spor Salonu'nda verilen eğitimde, toplu kuvvetlerin birlikte görev yapabilmesi için kullanacakları tesisatları ve taktik düzenleri anlatıldı. Anaçoğlu, yaptığı açıklamada, ”Verilen eğitimin amacı çalışılan bölgede ani gelişebilecek olaylara toplu halde müdahale etmek ve polisin tam tesisatlı olarak görev yapabilmesi için sahip olduğu tesisatı amacına uygun olarak kullanabilmesi ve yasalar çerçevesinde, kanunların vermiş olduğu yetkiyi aşmadan kademeli güç kullanabilme kabiliyetini geliştirme amacı ile eğitim veriyoruz" dedi. Toplu olarak görev yapılan yerlerde birlikte hareket etmek ve birlikte görev yapmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Anaçoğılu, şöyle devam etti: "Bu yüzden buradaki arkadaşlarla altışar kişilik tim oluşturduk. Timlerin birbirinden ayrılmaz ve vazifesini daha bilinçli, görevini bilir, ne yapacağını bilir vaziyette görev yapmasını sağlamak amacı ile bu eğitimi veriyoruz. Eğitimimiz iki gün, on saat olarak düzenlendi. Bu eğitimin içinde daha önceki eğitimle ilgili video gösterimi var. Eğitim daha sonra uygulamalı sürüyor." Taşova Emniyet Müdürü İlhan Sönmez ise “İl Emniyet Müdürlüğü eğitmenleri nezaretinde polis memuru arkadaşlarımıza, oluşabilecek toplumsal olaylarda nasıl hareket edecekleri ve nasıl davranacakları konusunda bir eğitim düzenledik. Amacımız polis memuru arkadaşlarımıza yasalar çerçevesinde sağlıklı olarak görevlerini yapmalarını sağlamaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: