Taşpınar heyetinden, Pankobirlik GenelBaşkanı Recep Konuk'a teşekkür ziyareti

Cihanbeyli ilçesine bağlı Taşpınar Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Taşpınar ile Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlarından oluşan heyetinin, Pankobirlik Genel

Cihanbeyli ilçesine bağlı Taşpınar Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Taşpınar ile Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlarından oluşan heyetinin, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'a teşekkür ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

Konya Şeker'den yapılan yazılı açıklamada, Taşpınar heyetinin, beldeye açılan kooperatif satış mağazası ve Günyüzü ile ortak kullanılan kantarın ayrıştırılıp Taşpınar'daki üreticilerin daha rahat hizmet almalarına imkan tanınması amacıyla Konuk'u ziyaret ettikleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Taşpınarlılar'ın ve komşu köylerin, hizmetten ve kooperatifin sunduğu imkanlardan üreticinin daha çok yararlanması için hassas davranan Recep Konuk'a teşekkür eden heyet, Kooperatif satış mağazası'nın Taşpınar için önemli bir hizmet olduğunu aktardı.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ise Taşpınarlılar ile bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade ederek Taşpınar bölgesi başta olmak üzere birçok bölgede pancar üretiminin azaldığına dikkati çekti.

Çumra Şeker Fabrikası'nın açılmasıyla birlikte bölgede şeker pancarı üretiminin ikiye katlandığını vurgulayan Konuk, şunları kaydetti:

"Bu üretim artışından bizim üreticilerimizin hepsi yararlandı. Bugün Taşpınarlılar ve pek çok köyümüzdeki, diğer ilçelerimizdeki üreticilerimiz Çumra Şeker'in kurulmasıyla kazanılan ilave kota sayesinde daha çok pancar ekebiliyor. Biz üreticilerimizin sıkıntısını biliyoruz. Bölgemize yeni yeni yatırımlar kazandırıldı. Cihanbeyli ilçemize Panplast'ı, çuval fabrikasını, Korige ve PVC boru fabrikasını kurduk diye kızanlar oldu, bu yatırımlardan rahatsız olanlar ortaya çıktı. Panplastı kurduk, anında ham madde fiyatları yüksek olmasına rağmen mamul madde fiyatları düştü. Bu düşüşten yararlanan ise üreticimiz oldu. Konya Şeker'in yaptığı her yatırım bu bölgedeki köylerin, kasabaların, ilçelerin daha çok üretmesi, ürettiği üründen daha çok para kazanması ve bizim üreticimizin refahının artması içindir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: