Taşyürek: Tarihçi Beygu'nun Okul Tabelasındaki Isim Hatası Düzeltilsin

Tarihçi- Yazar Muzaffer Taşyürek, merhum tarihçi Abdürrahim Şerif Beygu'nun adını taşıyan Aşağı Sanayi Mahallesi'ndeki ilkokulun...

Tarihçi- Yazar Muzaffer Taşyürek, merhum tarihçi Abdürrahim Şerif Beygu'nun adını taşıyan Aşağı Sanayi Mahallesi'ndeki ilkokulun tabelasındaki isim hatasının düzeltilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Erzurumlu ünlü tarihçi- coğrafya öğretmeni Abdürrahim Şerif Beygu'nun ismini taşıyan 'Abdurrahman Şerif Beygu İlkokulu' tabelasındaki tarihi hata yıllardır düzeltilmeyi bekliyor. 1943 yılında 51 yaşında vefat eden Beygu'nun isminin verildiği ilkokulun tabelasında Abdürrahim yerine, 'Abdurrahman' yazıldığının ve isim hatasının değiştirilmesinin vefa adına önemli olduğunu belirten Taşyürek, "Erzurum'un ülke ve dünya çapında yetiştirdiği değerli tarih adamlarından Abdürrahim Şerif Beygu'nun isminin okul tabelasında yıllardan bu yana, "Abdurrahman' olarak yer almakta. Tarihi hatanın düzeltilmesi için yetkililerin hassasiyetini bekliyoruz. Okul web sitesinde bile bu meşhur ve değerli tarihçimizin ismi yanlış yazılmakta. Yetişen nesillerin bu değerli insanımızın ismini yanlış bilmesi kültürel ve bilimsel değerlerimize vefasızlıktır." dedi. Taşyürek, Beygu'nun okul koridorunda fotoğraf ve biyografisinin bulunduğu panoda ismin doğru yazılmasına rağmen, tabeladaki yanlışın düzeltilmemesinin ise düşündürücü olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Muzaffer Taşyürek, Ahlat kitabeleri üzerine ilk defa bilimsel araştırma yapan ve Erzurum'un tarihi, anıtları ve kitabeleri üzerine çalışmaları ile alanında büyük boşluğu dolduran Abdürrahim Şerif Beygu'nun, ülke çapında ünlü tarihçi ve coğrafyacıları da yetiştirdiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: