Tatar Heyetinden Uluslararası Antalya Üniversitesi’ne Ziyaret

Aralarında Tataristan Ticaret Bakan Yardımcısı Ferit Kalimulin, Tataristan Kazan Üniversitesi dekanı ve Tatarlı gazetecilerin bulunduğu...

Aralarında Tataristan Ticaret Bakan Yardımcısı Ferit Kalimulin, Tataristan Kazan Üniversitesi dekanı ve Tatarlı gazetecilerin bulunduğu 10 kişilik heyet, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe’yi ziyaret etti.

Diyalog Avrasya Platformu (DAP) toplantısı için Antalya’da bulunan aralarında Tataristan Ticaret Bakan Yardımcısı Ferit Kalimulin, Tataristan Kazan Üniversitesi Mühendislik ve İnşaat Fakültesi Dekanı Raşit Nizamov, tarihçi Damir İshckov, Kazan Kültür ve Sanat Enstitüsü Müdürü Redif Camaletdinov ve gazetecilerin yer aldığı 10 kişilik heyet, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe’yi ziyaret etti. 48 ayrı ülkeden 350 öğrenci ile bu yıl ilk kez öğrencilere kapılarını açtıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Göktepe, “Antalya’nın ilk vakıf üniversitesiyiz. 350 öğrencimizin yaklaşık 115’i yabancı uyruklu. Çok kültürlü bir ortamda kaliteli bir eğitim vermek için çalışıyoruz. Eğitim dilimiz ise İngilizce. 4 fakülte, 9 bölümle öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Eğitmenlerimizin yaş ortalaması ise 35. Dinamik genç bir üniversiteyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Rektör Yardımcısı Musa Hakan Asyalı, Tatarlı heyete bir sunum yaptı. Sunumda üniversitenin yapısı, fakülte ve bölümler ile öğretim verenlerin yapıları anlatıldı. Konuşma ve sunumun ardından Tataristan Ticaret Bakan Yardımcısı Ferit Kalimulin ve Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe birbirlerine karşılıklı olarak hediyeler sundu. Tatar heyeti, daha sonra Rektör Prof. Dr. Göktepe eşliğinde Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Heyet, üniversiteden çok etkilendiklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: