Tatbikat gerçeği aratmadı

Batman Bölge Hastanesi’nde, kurumların her yıl düzenlediği doğal afet ve acil kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı....

Batman Bölge Hastanesi’nde, kurumların her yıl düzenlediği doğal afet ve acil kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. Batman Bölge Hastanesi birimleri ile belediye itfaiye ekipleri ve sivil savunma arama kurtarma ekibinin ortaklaşa düzenlediği tatbikatı hastane bahçesindeki vatandaşlar ve yatan hastalar da pencereden büyük bir ilgiyle izledi.
Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde muhtemel afet ve yangınlara hazırlık amacıyla yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Batman arama kurtarma ekipleri ve hastane personelinin katıldığı tatbikatta senaryo gereği hastanenin genel cerrahi servisinin 1 nolu deposunda yangın çıktığına dair alarm verildi. Alarmla birlikte görevli personel hastaların tahliye işlemine başlarken, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale ettiği tatbikatta, Batman İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün arama kurtarma ekipleri de hastanenin 2'nci katından sedyeyle hasta indirdi.
Üç koldan tahliye işlemi gerçekleştirilen tatbikatta itfaiye ekibi üçüncü kata dayadığı merdivenden hasta tahliye ederken, yangının çıktığı alandaki hasta yakınları ise çok katlı binalarda ve acil olaylarda kullanılabilen atlama yatağına atlayarak kurtuldu. Kurtarılan ve tahliye edilen hastalar ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra sedyeye alınarak tedavi için acile götürüldü.
Tatbikat öncesi hasta ve hasta yakınları panik yapmamaları konusunda uyarıldı. Tatbikat sırasında hastaneye gelen bazı hastalar, itfaiye ve ambulansları görünce yaşananları gerçek zannetti. Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tuna, "Batman Bölge Devlet Hastanesi yönetimi olarak hastanemizin kurulumundan bu yana ilk defa tatbikat yaptık. Senaryo gereği küçük çaplı bir yangın çıkarttık. Çıkardığımız yangına ilk önce personelimizin müdahalesini izledik ve büyümesiyle itfaiyeye haber vermesi konusunda talimat verdik. Tatbikatı periyodik olarak her yıl gerçekleştireceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz