Tatbikat gerçeği aratmadı

Şanlıurfa Belediyesine bağlı İtfaiye ekiplerinin 50 personel ve çok sayıda araçla tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikatı gerçek zanneden bazı vatandaşlar itfaiyeyi telefon yağmuruna tuttu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının eğitmenleri tarafından Şanlıurfa İtfaiyesine 15 gün eğitim verildi. Eğitimlerin ardından bugün Şanlıurfa Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi bahçesinde geniş kapsamlı tatbikat düzenlendi.

Tatbikata, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eğitmenleri Şanlıurfa İtfaiyesine bağlı 50 personel, 112 ilk yardım personelleri katıldı. Afet Koordinasyon Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta ilk olarak seyir halinde alev alan bir otomobile müdahale edildi. Yangın çıkan araca kısa sürede müdahale eden ekipler yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Araç yangını tatbikatının ardından ise trafik kazası tatbikatı düzenlendi. Trafik kazasında senaryo gereği kaza yapan araçta sıkışan bir kişi sıkıştığı yerden çıkarılmaya çalışıldı. 112 ilk yardım ekiplerinin de yardımı ile gerçekleştirilen kaza tatbikatında otomobilde sıkışan kişi başarılı bir şekilde araçtan çıkarıldı.

Reklam
Reklam

VATANDAŞLAR İTFAİYEYİ TELEFON YAĞMURUNA TUTTU

İtfaiye ekiplerinin yaptığı tatbikat nefesleri keserken gerçeği aratmadı. Tatbikatın üçüncü bölümünde ise bina çatılarında mahsur kalanlara müdahale çalışması yapıldı. Çatı katlarına atılan halatlarla itfaiye ekipleri çatıda mahsur kalanları güvenli bir şekilde yere indirdi. Afet koordinasyon Merkezi bahçesinde yapılan tatbikat o kadar gerçekçi oldu ki tatbikat sırasında alevleri gören vatandaşlar İtfaiye binasında yangın olduğunu zannederek durumu 110 itfaiye komuta merkezine bildirdiler. Telefon açan vatandaşlar tatbikat olduğunu öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: