Tatbikat Gereği 4. Katta Mahsur Kalan Öğrenciyi Itfaiye Ekipleri Kurtardı

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi İMKB METEM Lisesi Sivil Savunma Kolu tarafından düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı....

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi İMKB METEM Lisesi Sivil Savunma Kolu tarafından düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Tatbikat gereğince önce okulun bahçesinde bir yangın çıkartıldı. Sonra okulun tüm katlarında sirenler çalmaya başladı. Bunun üzerine okuldaki tüm personel ve öğrenciler hızla okul binasını terk ederlerken Vakfıkebir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı. Okulun en 4. katında mahsur kalan bir öğrenciyi kurtaren ekipler, ardından yangını söndürdü.

Bu tür tatbikatların yasa gereği her yıl yapıldığına dikkat çeken Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu, “ Öğrencilerimize önce Sivil Savunma Kolu tarafından doğal afetlerde neler yapılması ve görevlilerin uyarılarına uyulması gerektiği anlatıldı. Bu tatbikatta ise öğrencilerimizin gerçek bir yangın varmış gibi hissederek yangın anında neler yapmaları gerektiği konusunda önce bir seminer verdik, öğrencilerimizi bilgilendirdik; akabinde okulun çok kısa bir süre içersinde boşaltılması, daha sonra içeride kalan bir öğrencimizin kurtarılma anını yaşattırdık. Neler yapması gerektiğini, nasıl davranması gerektiğini, itfaiyenin gelip müdahale etmesini tatbiki olarak uyguladık. Ayrıca yangın anında yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiğini, yangın tüplerinin nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilinçlendirme çalışması yaptık. Çok olumlu bir çalışma olduğu kanaatindeyim. “ dedi.

Reklam
Reklam

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 11/ A Sınıfı öğrencisi Samet Günaydın, “ Kendimi öylesine inandırmıştım ki; bir an için kurtulamayacağımı sanarak paniğe kapıldım. Kendimi gerçek bir yangının içinde sanarak heyecanlandım. Ama sonuçta kurtarıldım. İtfaiye erlerine teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı. Okulda sirenlerin çalmasıyla kendini bir anda dışarıda bulan 11/ A Sınıfı öğrencisi Semra Birinci de, “ Burada yapılan yangın tatbikatında temel amacımız yanına karşı alınabilecek tedbirlerle, yangın esnasında doğru karar verebilme ve soğuk kanlı bir şekilde davranmaktı. Bu tür olaylarda amacımızın sivil savunma güvenliklerine müdahil olmak değil, onların çalışmalarına yardımcı olmaktı. Tatbikatın başarılı olduğuna inanıyorum. “ dedi. Okulda gerçekten yangın çıktığını zanneden 9 / A Sınıfı öğrencisi Serpil Aydın. “ Tatbikatı gerçek gibi yaşayarak korktum. Normalde sakin olmamız ve yangın mahallinden hızla uzaklaşarak yangın söndürme ekiplerine yardımcı olduk. “ şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: