Tatil hırsızı yakalandı

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da, tatili fırsat bilip girdiği evlerden değerli eşyaları çalan Oktay Durmaz, polis tarafından yakalandı. Durmaz'ın, şimdiye kadar 11 ev ve 4 işyerinden hırsızlık yaptığı belirlendi.

Yaz tatili nedeniyle hırsızlara karşı alarma geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin Kartal'da düzenlediği operasyonda, Oktay Durmaz yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada suçunu itiraf eden Durmaz, yaz tatili nedeniyle boş kalan evlere girip hırsızlık yaptığını belirtti. Geceleri mahalle aralarında gezip boş evleri tespit ettiğini belirten şahıs, "Hırsızlık yapmadan önce gireceğim evleri belirliyordum. 3-4 gün keşif yapıp uygun bir gece camdan girip, taşıyabileceğim değerli eşyaları çalıyordum. Evde kimse olmadığı için işimi rahatça yapıyordum" dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul'da daha önceki yıllardan da hırsızlıktan sabıkası olduğu belirlenen Durmaz'ın, Kartal ve Maltepe'de şimdiye kadar 11 ev ve 4 işyerinden hırsızlık yaptığı belirlendi. Yetkililer, tatile giden vatandaşları, evlerinde taşınılabilecek değerli eşyalar bırakmamaları konusunda uyardı. Sorgusu süren Oktay Durmaz'a, hırsızlık yaptığı evlerin birinde tatbikat yaptırıldı.