Tatil Için Geldiği Türkiye'de Pankreasındaki Tümör Alındı

İZMİR (A.A) - Tatil için geldiği Kuşadası'nda karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden İrlandalı turistin, pankreasındaki tümör ameliyatla alındı.

İZMİR (A.A) - Tatil için geldiği Kuşadası'nda karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden İrlandalı turistin, pankreasındaki tümör ameliyatla alındı.

Universal Kuşadası Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İrlanda'dan tatil için gelen Kathleen Pucell, tatilinin ikinci gününde şiddetli karın ağrısıyla hastaneye başvurdu.

Sarılık ön tanısıyla Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Barış Gürcü tarafından değerlendirilen hastayla ilgili detaylı inceleme yapıldığı kaydedilen açıklamada, Pucell'in daha önce safra kesesi ameliyatı geçirdiğini öğrenilmesi üzerine girişimsel radyoloji tedavisine yönlendirildiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Şikayetinin giderilmesinden sonra yapılan tomografik incelemede hastanın pankreasında tümör tespit edildiği ifade edilen açıklamada, tümörün, oluşumunun en başında yakalanarak ameliyatla alındığını bildirildi.

Ameliyatı yapan Prof. Dr. Ahmet Çoker, pankreasındaki tümörün erken tanındığı ve hemen müdahale edilebildiği için hastanın şanslı olduğunu ifade ederek, "Hasta tatilde rahatsızlanmasaydı, döndüğünde geç kalınabilir ve tedavisi zorlaşabilirdi. Büyük ihtimalle kemoterapi ve radyoterapiye bile gerek kalmadan sağlığına kavuşacak" dedi.

Açıklamada, Kathleen Pucell'in de "Sadece tatil için gittiğiniz bir ülkede böyle ciddi bir ameliyat olmak kulağa iyi bir fikir gibi gelmese de hekimlerimin ilgisi ve alanındaki bilgileri nedeniyle ameliyat olmaktan korkmadım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: