Tatil İçin Kıbrıs'ı Tercih Edenlerin Vazgeçemediği 4 Lezzet

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye'ye olan yakınlığı, pasaportsuz seyahat imkanı, uygun fiyatlı uçuşlarıyla hafta sonu yurtdışı kaçamağı yapmak isteyenler için son derece ideal bir tatil rotası. Gidip görenlerin aşık olduğu ve mutfaklarına taşıdığı Kıbrıs lezzetlerini mutlaka denemelisiniz.

50 yıldır her cumartesi Patates Kebabı yapanların ülkesi...

Mutfak ritüellerine oldukça bağlı olan Kıbrıslılar her hafta sonu patates kebabı, şeftali kebabı ya da fırın kebabı pişirirler. Hafta sonları et yedikleri içinse pazartesi günleri mutlaka kuru fasulye yerler. Bu, yıllardır böyledir.

Kıbrıs Usulü Fırın Kebabı Tarifi İçin Tıklayın

Şeftali Kebabı Tarifi İçin Tıklayın


'Kıbrıs' denildiği zaman akla ilk gelen yemekler arasında Pirohu var

Kıbrıslılara özgü mantıyı andıran ama içinde kıyma yerine peynir olan bu lezzet, şeftali kebabından sonra en çok tadılan yemeklerden.

Reklam
Reklam

Kıbrıs'a Özgü Bir Mantı Olan Pirohu Tarifi İçin Tıklayın


Kıbrıs mutfağı et ağırlıklı!

Et ağırlıklı olan bu mutfaktan Kıbrıslıların eti sevdiğini anlıyoruz. Gençler daha çok köfte ve hamburgeri tercih ederken eski topraklar sebze tüketmekten yana. Hafta boyunca dağdan topladıkları sebzeleri doğal zeytinyağlarıyla yiyorlar.

Kıbrıs Usulü Patates Köftesi Tarifi İçin Tıklayın


Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuz ve hellim peyniri!

Kıbrıs’ta yazın insanlar akşam saatlerine kadar acıkırlarsa özellikle karpuz, kavun ve hellim tercih ederler. Hafif haşlanmış kuru fasulye piyazı ya da hellimli sandviçler, sebze ağırlıklı zeytinyağlılar da en çok tüketilen lezzetler arasında. Hava yazları epey sıcak olduğu için genelde akşam beşten sonra yemek yiyorlar ve yine et yemeklerine ağırlık veriyorlar.

Kıbrıslı Molehiya Tarifi İçin Tıklayın