Tatil için yola çıkacaklar dikkat!

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Bolu'dan geçecek tatilcilere uyarı yapılarak, Abant Kavşağı'nın 1 Temmuz'dan itibaren 20 gün süreyle trafiğe kapatılacağı açıklandı.

Bolu Valiliği, Abant Kavşağı'nda Temmuz ayında başlayacak olan yol çalışmaları öncesi uyarı yaptı. Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Abant Kavşağı'nın 01 Temmuz'dan 20 Temmuz tarihine kadar yapılacak çalışmalardan dolayı kapalı olacağı kaydedildi. Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; 'Anadolu otoyolunu Bolu Batı Kavşağı ile Kaynaşlı Kavşağı kesimini 0-4/24/02+950 ile 0-4/23/10+650 kontrol kesimleri arası Ankara-İstanbul istikametinde üst yapı yenileme çalışmaları nedeniyle bahse konu olan kesim taşıt trafiğine kapatılarak, trafik İstanbul-Ankara arası iki yönlü olarak verilecektir' denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

'Ayrıca üst yapı yenileme çalışmaları kapsamında söz konusu çalışma kesimleri arasında kalan Abant Kavşağının kavşak kolları ve bağlantı yolunda üst yapı yenileme çalışmaları yapılacağından, Abant Kavşağı taşıt trafiğine kapatılacaktır. Abant Kavşağı taşıt trafiğine kapalı olacağından, Abant istikametine gitmek isteyen sürücüler, geldikleri İstikamete göre Bolu Batı veya Kaynaşlı Kavşağını kullanmaları gerekmektedir. Ankara yönünden İstanbul istikametine giden tehlikeli madde taşıyan sürücüler, Abant Kavşağı kapalı olacağından Bolu Batı Kavşağından otoyoldan çıkış yapmaları gerekmektedir. Bahse konu olan çalışmalar 01.07.2013 tarihinden 20.07.2013 tarihine kadar devam edecektir. Yol kapatması yapılan kesimlerde trafik kontrollü olarak verileceğinden, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması hususunda sürücülerin uyarılması gerekmektedir.'

Anahtar Kelimeler: