Tatil trafiği kilitledi

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, İstanbul trafiğinde yoğunluğa neden oldu. Yoğunluğun bugün de devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezinden alınan bilgiye göre, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte Boğaziçi Köprüsü'nde yoğunluk Cevizlibağ'dan başlarken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafiği durma noktasına geldi. Köprüde uzun araç kuyrukları oluştu.

**[

](http://trafik.mynet.com/trafic/index/city,istanbul)**

Beylikdüzü-Parseller arasında iki yönlü yoğunluk görülürken, Zincirlikuyu'dan Şirinevler'e kadar trafikte sıkışma yaşanıyor.

Reklam
Reklam

Hasdal'dan İSTOÇ'a, sahilde de Yenikapı'dan Beşiktaş'a kadar trafikte yoğunluk var.

Anadolu yakasında ise E-5'te Pendik-Kartal, Küçükyalı-Kozyatağı, Kozyatağı-Bostancı arası trafik yoğun. Kurtköy-Sultanbeyli ve Dudullu-Ataşehir trafiği de iki yönlü olarak yoğun.
TEM'de de yoğunluk var
İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de TEM ve D-100 Karayolu'nda hareketlilik saat 17.00'den sonra hissedilir ölçüde arttı.

Kocaeli Valiliği'nin talimatıyla TEM yolu ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişindeki tüm onarım çalışmaları durdurularak tüm şeritlerin açık tutulması nedeniyle fazla sıkışıklık yaşanmadı.

İstanbul'dan Yalova, Bursa ve Ege istikametine gidecek olan ve İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen araç sürücüleri Gebze Eskihisar'dan feribotla Yalova Topçular'a geçmek için Eskihisar'a akın etmeye başladı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) normal günlerde 8 feribot çalışan bu hattı takviye ederek feribot sayısını bu akşamdan itibaren 15'e çıkardı.

Feribotların doldur- boşalt sistemi ile tarifeye bağlı kalmaksızın doldukça hareket etmeleri nedeniyle Eskihisar Feribot İskelesi'nde yoğunluk ilk saatlerde sadece iskele meydanında yaşandı. Yalova'dan Gebze yönüne fazla araç gelmediğinden oraya gidenler de bekleme yapmaksızın döndü.

Reklam
Reklam

Saat 18.00'den sonra D-100 Karayolu'nun İzmit kent içi trafiği de oldukça arttı. Yalova yönüne giden araç sürücüleri TEM'in Batı turnikelerinden girip D-100'e kent içi geçişinden devam ederek İzmit- Yalova yoluna çıktı. Bu yoğunluğun bugün de devam etmesi bekleniyor.

[

](http://trafik.mynet.com/trafic/index/city,istanbul)