Tatil yerleri boşaldı

Muğla -AA- Muğla'da oy kullanmak amacıyla tatil yörelerinden ayrılan vatandaşlar, Bodrum-Milas, Dalaman Havalimanı ve otobüs terminallerinde yoğunluğa neden oldu. Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde tatil yapan vatandaşların oy kullanmak için evlerine dönmeleri nedeniyle, sahiller adeta boşaldı.

Muğla'da, 22 Temmuz günü yapılacak seçimlerde oy kullanmak isteyen çok sayıda tatilci, oy kullanmak üzere memleketlerine dönmeye başladı.

Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi tatil yörelerinde tatil yapan vatandaşlar uçakla evlerine dönmeyi tercih ederken, Bodrum-Milas ve Dalaman havalimanlarında yoğunluk yaşanıyor.

Reklam
Reklam

Otobüs terminallerinde de hareketlilik yaşanırken, çok sayıda firma İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana güzergahına ek seferler koydu. Ek seferlerde çalıştıracak otobüs bulamadıklarını iddia eden bazı firma yetkilileri, "seçmen kartını" göstermeleri şartıyla, yolculara yüzde 30 indirim uyguladıklarını bildirdi.

Bir süre önce İstanbul-Bodrum arasında sefere başlayan "Ankara" isimli yolcu gemisi, seçim nedeniyle Bodrum'a erken geldi. Geminin ek seferinin yoğun talep nedeni ile gerçekleştirildiği öğrenilirken, normal seferlerin devam edeceği ifade edildi.

Oy kullanabilmek için tatillerini yarıda kestiklerini belirten yolcular, vatandaşlık görevlerini yerine getirdikten sonra tatillerine devam edeceklerini söylediler. Bazı yolcular ise tatil programlarını 22 Temmuzdaki seçime göre planladıklarını dile getirdiler.

Bu arada, seçim öncesinde yaşanacak yoğunluk nedeniyle tatil yörelerinden İstanbul'a yapılacak bazı seferlerde uçak tipinin büyütüldüğünü, bazı hatlara da ek seferler konulduğu açıklandı.

Reklam
Reklam

Uçak seferlerinde, tatil yörelerinden dönüşlerde yüzde 100'e yakın doluluk oranı yaşandığı, 22 Temmuzdan sonraki günlerde ise Ege ve Akdeniz bölgelerine uçuşlarda yüzde 30'luk bir talep artışı gözlendiği öğrenildi.Seçimde oyunu Muğla'da kullanmak amacıyla önceden başvuru yapan tatilciler ise tatillerine ara vermemek için böyle bir karar aldıklarını belirterek, "Oy kullanmak için uzun bir yolculuğa çıkmayı göze alamadık. O yüzden oyumuzu tatil yaptığımız bölgede kullanacağız"
dediler.