Tatilciler dönüyor! Trafik yoğunluğu başladı

Kurban Bayramı tatili sonrası dönüş yolculuğuna çıkanlar, TEM otoyolu ile D-100 karayolunun Kocaeli kesiminde yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk havadan da görüntülendi

Tatilcilerin geri dönüşleri ile birlikte Büyük İstanbul Otogarı girişinde kilometrelerce oluşan otobüs yoğunluğu havadan görüntülendi.

9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek şehir dışına çıkan vatandaşlar İstanbul'a dönmeye başladı.

Tatilcilerin dönüşe geçmesi ile Bayrampaşa'da bulunan Büyük İstanbul Otogarı girişinde kilometrelerce oluşan otobüs kuyruklarının yoğunluğu havadan drone ile görüntülendi.

Tatilin bitimine bir gün kala TEM Otoyolu'nun İzmit ve Derince kesimlerinde de yoğunluk yaşanıyor. Otoyolun İstanbul istikametinde Kartepe'de başlayan ve Alikahya, Bekirdere, Gültepe rampaları ile Gültepe ve Korutepe tünel girişleri mevkisinde zaman zaman durma noktasına gelen yoğun trafik, Derince'den sonra açılıyor.

Reklam
Reklam

Özellikle araçlar, normal zamanda 15-20 dakika süren İzmit geçişini yoğunluk nedeniyle 2-2,5 saatte katediyor.

D-100 karayolunun İzmit geçişi İstanbul yönünde de araçlar düşük hızda seyrederken, D-130 ile D-605 karayollarında ise trafik normal akışında devam ediyor.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT SIRASI

Çanakkale'de, bayramın 2'inci günü başlayan feribot yoğunluğu, bugün de sürdü. Düne göre daha sakin olmasına rağmen feribot sırasında tatilcilerin araçlarının oluşturduğu kuyruk, Demircioğlu Caddesi'ni yine kilitledi.

Pazartesi günü okulların açılacak olması nedeniyle yaz tatiline noktayı koyup İstanbul ve Trakya bölgesindeki illerde bulunan evlerine gitmek için dönüşe geçen tatilciler, Çanakkale Feribot İskelesi'nde yoğunluğa neden oldu. Kurban Bayramı'nın 2'nci gününden itibaren Çanakkale merkezinden Eceabat İlçesi ve Kilitbahir Köyü'ne geçmek için feribot sırasına giren tatilciler, zaman zaman saatlerce kendilerine sıra gelmesini bekliyor. Uzun araç kuyrukları, bazen şehiriçi trafiğinin kilitlenmesine yol açtı. Çanakkaleliler de bu olumsuzluktan etkilendi. Özellikle kentin en işlek caddesi olan Demircioğlu'na çıkan ara sokaklar, şehiriçi trafiğe kapatıldığı için kent sakinleri, trafikte araçlarıyla seyretmekte zorlanıyor. Hatta, yanlışlıkla Demircioğlu Caddesi'ndeki feribot sırasına giren Çanakkaleliler, buradan çıkabilmek için dakikalarca araçların hareket etmesini beklemek zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

Çanakkale Boğazı'nda yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması bayram boyunca olduğu gibi yine Çanakkale-Eceabat arasında 3, Çanakkale-Kilitbahir arasında 4 ve Lapseki-Gelibolu arasında 5 feribot ile saatsiz olarak seferlerini sürdürüyor.

Yoğunluğun en fazla görüldüğü dün, kentte 3 kilometreye ulaşan feribot kuyruğu oluştu. Düne göre bu sabah saatleri Çanakkale'de daha sakin geçti. Ancak, feribot iskelesindeki araç sırası Demircioğlu Caddesi'ne kadar uzadı. Gün içinde düne benzer görüntülerin ortaya çıkması bekleniyor. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nün trafik ekipleri ise, feribot sırası ve şehiriçi trafik akışını sağlayabilmek için büyük çaba harcıyor.

Çardak'tan da Gelibolu'ya özel şirkete ait feribotlar sefer yapıyor.

DÖNÜŞ TRAFİĞİ DİĞER İLLERDE DE DEVAM EDİYOR

Bayram tatilinin bitimine bir gün kala Bursa-İzmir yolunda trafik yoğunluğu sürüyor.

Bursa’yı İzmir ve Balıkesir’in Edremit ilçesi gibi turizm merkezlerine bağlayan Bursa-Karacabey yolunda tatil dönüşü uzun araç kuyrukları oluştu. Her bayram tatili sonrası yaşanan manzaralar yine tekrarlandı. Sıcak havada sürücü ve yolcular zor anlar yaşadı.

Reklam
Reklam

Karacabey'den Bursa istikametine doğru trafik öğle saatlerinde zaman zaman durma noktasına geldi. Bölge trafik ekipleri belirli noktalarda trafiğin kilitlenmemesi için seferber oldu. Bayram yoğunluğu halen devam ediyor.

DHA/İHA

Anahtar Kelimeler: