Tatilcilerden erken rezervasyona ilgi yok

Ankara (AA)- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ankara Bölge Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Alper Maçkan, erken rezervasyonun beklenen ilgiyi görmediğini belirterek, "Erken rezervasyona ne Türk halkı, ne oteller ne de acentalar hazır" dedi.

TÜRSAB Ankrara BYK Başkanı Alper Maçkan, Türkiye'de tatil tüketicisinin güneşi görmeden program yapmadığını söyledi. Erken rezervasyon konusunda öncelikle halkın bilinçlenmesi gerektiğini anlatan Maçkan, "Tüketici beklemede, erken rezervasyon talebi tek tük. Yoğun bir ilgi yok. Erken rezervasyona ne Türk halkı
ne oteller ne de acenteler hazır" dedi. Maçkan, tatil ve önceden program yapmaya insanların hazırlanması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Erken rezervasyon alan turizm firmalarından Uygar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve eski TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Uygun, yerli turistin erken rezervasyona ilgi göstermediğini bildirdi. Uygun, yerli turistin, turizm sezonunda tatil fiyatlarının daha da düşeceğini düşündüğünü ve erken rezervasyondan kaçtığını kaydetti. Tatilciler kadar turizmcilerin de kafalarının karışık olduğunu ifade eden Uygun, "Otelciler panikte şu anda Türkiye'de 37 YTL'ye 5 yıldızlı otellerde her şey dahil tatil yapabilirsiniz. Turizmci bu durumda önünü göremiyor, tüketici fiyat daha da düşer mi diye beklemede" diye konuştu.