Tatilcilere hırsız uyarısı

BURSA (İHA)- Bursa polisi, yaz tatiline çıkan vatandaşları hırsızlara karşı uyarırken, alınması gereken tedbirleri muhtarlar, site yöneticileri ve kapıcılarla yapılan toplantıda açıkladı. Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, tatile çıkan ailelerin posta kutularında biriken mektupların hırsızlara davetiye çıkardığını, tatile gidenlerin komşularına haber vermelerini istedi.

Karaman Mahallesi'ndeki Zürih Düğün Salonu'nda, Merkez Nilüfer İlçesi'nde polis ve vatandaş işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda vatandaşlar, geceleyin ekip otomobillerinin ara sokaklarda dolaşmadığını, alkollü şahıslar ve tinercilere yönelik tedbir alınması gerektiğini belirtti. Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, karakolların birer polis merkezine dönüştürüldüğünü, bunun amacının da polisin daha fazla sokakta görev yapması olduğunu hatırlatarak, "Tasarruf tedbirleri sebebiyle ekiplerimiz daha önceki dönemlerde olduğu kadar fazla dolaşamıyor. Ancak şüphelendiğiniz durumlarda 155 Polis İmdat telefonu ile Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 2458010 numaralı telefonundan bana ulaşabilirsiniz" dedi.

Reklam
Reklam

Akgül, tatil fırsatçısı hırsızlara karşı alınacak tedbirleri ise şöyle açıkladı:
- Evden çıkarken kapınızı tam olarak kilitlediğinizden emin olunuz.
- Kapınıza zincir taktırınız.
- Sokak giriş kapınıza otomatik açılıp kapanır sistem yaptırınız ve sürekli kapalı olmasını sağlayınız, komşularınızı da uyarınız.
- Mümkünse diyafon sistemi taktırınız, dış kapınızı açmadan zili çalan kişinin kim olduğunu sorunuz, komşularınıza da bu alışkanlığı kazandırınız.
- Kapınıza kontrol gözlüğü taktırmayı unutmayınız.
- Evden çıkarken pencerelerinizin kapalı olmasına dikkat ediniz.
- PVC'lerinize veya alüminyum tipi kapı ve pencere doğramalarınıza içeriden ayrı kilit koydurunuz.
- Anahtarınızın üzerine adınızı ve adresinizi yazmayınız.
- Anahtarınızı paspas altı ve veya ayakkabı içerisine gizlemeyiniz.
- Değerli para ve mücevherlerinizi evde muhafaza etmeyiniz.
- Bahçeniz varsa bakımlı olmasına özen gösteriniz. Bu sizin evde olduğunuz imajını uyandırır.
- Alt komşunuz veya sizin yaptıracağınız pencere demir muhafazalarının merdiven usulü değil, dikey olmasına dikkat ediniz.
- Posta kutularınızda fatura veya mektupları uzun süreli tutmayınız. Tatile çıkacaksanız komşularınızdan fatura ve mektup gibi biriken evrakları almasını isteyiniz.
- Tatilde olsanız da evinizi sık sık telefonla arayınız, telefon zilinin ara sıra çalması hırsızları tedirgin edebilir.
- Şüpheli kişiler görüldüğünde mahalli karakola veya 155 Polis İmdat'a bildirilmelidir.
- Evlerin önündeki sokak lambaları yanmadığında TEDAŞ'a bildirilmelidir.
- Evin yatak odası hariç, diğer odaların perdeleri açık tutulmalıdır.
- Kısa süreli evden ayrılmalarda düşük votajlı bir ampül salon kısmında açık bırakılmalı, evde insan var imajı uyandırılmalıdır.
- Yolculuk esnasında yabancı şahısların ikram ettikleri yiyecek ve içecekler şüpheyle karşılanmalıdır.
- Tatil esnasında nakit para yerine kredi kartı kullanılmalıdır. Kaybedilmesi durumunda derhal ilgili yere haber vererek iptal ettirilmelidir.
- El çantası yerine belde taşınabilir çantalar tercih edilmelidir.

Reklam
Reklam