Tatilde televizyon değil, sosyal aktivite

Uzmanlar öğrencilerin yaz tatillerini iyi planlaması gerektiği uyarısında bulundular.

Uzmanlar, yaz tatilinde olabildiğince az televizyon izlenmesi, bunun yerine yaz okulları vb. sportif ve sosyal aktivitelerle zamanın değerlendirilmesi gerektiğini söylüyorlar.

2009-2010 eğitim-öğretim yılı bugün sona erdi. Yaklaşık 15 milyon öğrenci karnelerini alırken, öğrencilerin yaz tatilleri de başlamış oldu. Uzmanlar, öğrencilerin yaz tatillerini iyi planlaması gerektiği uyarısında bulunurken, “İyi değerlendirilmiş bir yaz tatili, iyi geçirilecek bir eğitim öğretim yılı demek” görüşünü paylaşıyorlar.

Reklam
Reklam

Tatillerin, yoğun bir eğitim-öğretim döneminin ardından dinlenme zamanı olduğunu söyleyen uzmanlar, dinlemenin zamanın ‘boş’ geçirilmesi demek olmadığına dikkat çekiyorlar. Kitap okumanın yorucu bir faaliyet olmadığını, bu nedenle tatilde kitap okumaya ara verilmemesi gerektiğini belirten uzmanların yaz tatilinde yapılması gerekenlere ilişkin görüşü şöyle:

“Olabildiğince az televizyon izlenmeli. Bunun yerine yaz okulları vb. sportif ve sosyal aktivitelerle zaman değerlendirilmeli.

Tatile çıktıktan sonra, derslere 10-15 gün ara verilmeli. Bu genel bir zihin dinlenmesi sağlar.

Temmuz ayında tatil kitapları ve benzeri yardımcı kaynaklar elimizin altında bulunmalı ve her gün en azından yarım saat onlarla zaman geçirmeli.

Ağustos ayının 15’inden itibaren çalışmalara hız verilmeli. Öncelikle, geçtiğimiz yıl işlenen konular tekrar edilmeli. Daha sonra da örnek soru ve test çözümleri yapabilir.

Okulların açılmasına bir hafta kala ders çalışma bırakılmalı. Bu ara dinlenme sağlar.”

ANKA