Tatile erkek gitti, kız olarak döndü!

İngiltere 12 yaşındaki dünyanın en genç transeksüelini konuşuyor...

İngiltere'de 12 yaşındaki bir erkek çocuğu gittiği yaz tatilinden kız olarak geri döndü. Adı açıklanmayan çocuğun okulunda diğer öğrencilerin ona kız gibi davranmaları için acil durum ilan edildi.
Çocuğun, ebeveveynlerinin de desteklediği bu cinsiyet değişimi olayında adı resmi olarak bir kız ismiyle yenilendi. Okula elbise ve yandan iki kuyruk yapılmış uzun saçlarla gelen çocuk, en kısa zamanda cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirmeye hazırlanıyor.
Okuldaki diğer öğrencilerin ebeveynleri bu durum karşısında çok öfkeli. Veliler, çocuklarının bir zamanlar erkek olarak bildikleri arkadaşlarının artık kız olduğunu öğrendikten sonra şaşkın olduğunu, hatta bazılarının kafa karışıklığından ağladığını söylediler. Olaydan okul başlamadan önce haberdar edilmiş olmaları gerektiğini söyleyen veliler, çocuklarını buna hazırlayamadıkları için pek çocuğunun duygusal bir tavma yaşadığını belirttiler. Ayrıca cinsiyet değiştiren çocuk için endişeli olduklarını söyleyen veliler, gerekli açıklama ve hazırlık önceden yapılmadığı için o çocuğunda zalim eleştirilere maruz kaldığını ve alay konusu olduğunu söyleyip okulu suçladılar.
Şu anda hormon tedavisi olarak cinsiyet değişikliği ameliyatına hazırlanan çocuk, gelecek sene bu ameliyat sonrasında dünyanın en genç transeksüeli olacak. Şu anda dünyanın en küçük transeksüeli dünyaya Tim adıyla gelen 16 yaşındaki Alman şarkıcı Kim Petras.

HABERTURK.COM

Reklam
Reklam