Tatillerini Somali'de halkın derdine derman olarak geçirdiler

Tatillerinden fedakarlık ederek Somali'ye giden gönüllü doktorlar, yaralı ve yardıma muhtaç halkın dertlerine derman oldu.Kimse...

Tatillerinden fedakarlık ederek Somali'ye giden gönüllü doktorlar, yaralı ve yardıma muhtaç halkın dertlerine derman oldu.
Kimse Yok Mu Derneği organizesi ile Somali’ye giden Mersin, Adana ve Osmaniyeli 7 doktor Türkiye’ye döndü. 10 gün boyunca açlık yanında birçok hastalık ile boğuşan halkın yaralarını sarmaya çalışan doktorlar, yıllık izinlerini Somali’de geçirerek önemli bir fedakarlık yaptı.
Somali ile ilgili genelde açlık konuşulduğunu belirten Taner Kaynar, fakat gittiklerinde iç savaşın yıktığı bir ülkeyi gördüklerini söyledi.
Kimse Yok Mu Derneğinin 5 kampı olduğunu belirten Kaynar, “Şu anda Kimse Yok Mu olarak tıp fakültesinde yatan herkesin üç öğün yemeğini çıkarmaya başladık. Hastanenin Kadın doğum ve çocuk bölümünün yeniden yapıyoruz. Kenya sınırında geçici bir hastane kurulmak üzere çalışmalar sürüyor. Doktor arkadaşlarımızın süratli bir şekilde sevkleri de yapılıyor. Ülke olarak yıkılmış ve yakılmış bir yer. İshal, kızamık hastalıkları çok sayıda var. Ben meslek hayatımda görmediğim kadar kızamığı orada gördüm. Sıtma ve enfeksiyon hastalıkları çok fazlaydı. Sağ olsun bütün arkadaşlar can ciğer çalıştılar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Organizeyi yapan kimse yok mu derneği bizi sanki kendi ülkemizde gibi işimizi kolaylaştırdılar.” dedi.
Doktor Zeynel Abidin Demir ise ”İnsanlığın bitti yerde onlara çok cüzi de olsa bir şeyler yapabilmemiz. Onlar için çok büyük bir şey. Tatilimi orada geçirdiğim için çok mutluyum” diye konuştu. Arkadaşlarının büyük fedakarlık yaparak yıllık izinlerini kullanarak bayram tatilinde Somali halkının Türklerle kaynaşmasına vesile olduklarına dikkat çeken Aşkın Özer de bunun gelecek adına büyük bir başarı olduğunu söyledi.
Özer, "İnşallah bunun semeresini daha sonra göreceğiz diye düşünüyoruz. Bundan sonra da gelecek arkadaşların bu düşünceyle geleceklerini tahmin ediyoruz. Biz her sene yıllık iznimizin en azından yarısını Somali de geçirmeyi taahhüt ettik arkadaşlar olarak inşallah çok güzel ortamlar olacak şu an kötü gibi görünse bile Somali Türkiye’nin kalkınmasına faydalı olabilecek bir yer diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz