Kamuoyunda 'Sauna Çetesi' olarak bilinen 'Küre Operasyonu' ile ilgili davada, ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, eski Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır ve Emre Köroğlu lakaplı medyum Kasım Zengin'in de aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Kasım Zengin, Hüseyin Osman Selçuklu, Serdar Yük, Tamer Topsakal, Siyami Gündüzoğlu, tutuksuz sanıklar Ömer Faruk Çalışkan, Mustafa Aksoy, Tayfun Ölçer, Bekir Gökhan Kazancı, Ertuğrul Çakır, sanık avukatları ve müşteki Alev Banu Şahin ve Doğan Şahin'in avukatı katıldı.
Duruşmada, Doğan çiftinin müdahillik talebi kabul edildi. Duruşmada, soruşturmanın genişletilmesi talepleri reddedilirken Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı Kelkit, sanıklar Kasım Zengin, Ertuğrul Çakır, Osman Hüseyin Selçuklu ve Serdar Yük'ün, haksız ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurduğu, örgüte araç, gereç ve eleman sağladığı, eylem planlarının yapıldığı TSK'dan ihraç edilen sanık Nuri Bozkır'ın ise örgüte statü itibariyle yönetici düzeyde dahil olduğu, sanıklar Verdi Kırmızıateş, Tamer Topsakal, Özgür Altun, Gökhan Kazancı, Yusuf Selçuk, Vedat Karaben ve Zafer Bozkuş'un örgütün üyesi olduğu, sanık İbrahim Tatlıses ve Zeliha Tüfekçi'nin suça azmettirmek suretiyle örgüte yardımda bulunduklarını, sanık Tayfun Ölçer ve Siyami Gündüzoğlu'nun, kalaşnikof silah temin etmek ve gizleme suretiyle örgüte yardım ettiğini, Mustafa Aksoy'un kuryelik yapmak ve bürosunu örgüt üyesi ve yöneticilerine toplantı için tahsis etmek amacıyla kullandırdığını, sanık Ömer Faruk Çalışkan'ın suç örgütünün ve şüphelilerin faaliyetlerini billdiği halde sanıkların verilen talimatlarını yerine getirmek suretiyle örgüte yardımda bulunduğu gerekçesiyle ayrı ayrı cezalandırılmalarını istedi.
Savcı mütalaasında, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Kasım Zengin ve eski Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır hakkında 'Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit yöntemleri kullanan silahlı örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan 31 yıldan 74 yıla kadar hapis cezası talep ederken, ünlü türkücü Tatlıses hakkında ise 'Birden çok kişiyle hürriyeti tehdit suçuna azmettirmek suretiyle örgüte yardım' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 220/7-3 ve 109/2-3 maddeleri gereğince 5 yıl 3 aydan 18 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Savcı Kelkit, diğer sanıklar hakkında da yine örgüt kurmak ve örgüt üyesi oldukları iddiasıyla 2 yıldan 74 yıla kadar değişen çeşitli hapis cezaları talep etti. Duruşma, sanık ve sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.