Tatvan Arıtma Tesisi Hayata Geçiyor

İller Bankası Ankara Genel Müdürlüğü'nden Tatvan ilçesine gelen heyet, arıtma tesisiyle ilgili Belediye Başkanı Abdullah Ok ile görüştü.

İller Bankası Ankara Genel Müdürlüğü'nden Tatvan ilçesine gelen heyet, arıtma tesisiyle ilgili Belediye Başkanı Abdullah Ok ile görüştü.

Ok, gazetecilere yaptığı açıklamada, arıtma tesisinin geçici kabulünü yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Tatvan'a istenilen standartlara ve teknik şartnameye uygun bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ok, şöyle konuştu:

"Yarın tesiste gerekli incelemeler yapılacak. Bununla ilgili raporlarımızı düzenleyip, bir yıl içinde eksikleri tamamlayarak, tesisin kabulünü yapacağız. Bu proje Tatvan'ın tamamını ve afet bölgesini de içine alan bir çalışma. Bu çalışmayla daha temiz bir Van Gölü'ne kavuşacağız ve su sporlarını da genişletmeyi düşünüyoruz. Bu tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Reklam
Reklam

İller Bankası Genel Müdürlüğü Altyapı Daire Başkanı Sevinç Deniz ise, belediyenin arıtma tesisiyle alakalı hiç borcunun bulunmadığını ve bu projenin tamamının devlet bütçesinden hibe kapsamlı olarak yapıldığını bildirdi.

Sevinç, "Bu proje yaklaşık 14 milyon lira tutarında. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliği çerçevesinde, gerçek zamanlı anında izleme cihazını da alarak belediyeye teslim edeceğiz. Tesis bakanlığın genel ağına da girmiş olacak. Bu son derece ileri bir arıtma tesisi. Belediyenin sorumluluk bilinciyle bu tesisi çalıştırmasını diliyoruz" dedi.

İller Bankası Bölge Müdürü Kemal Uyan ise, çalışmalara 2008 yılında başlandığını anımsatarak, tesisin çalışır durumda olduğunu ifade etti.

Bu tesisin hizmete geçmesiyle ilçenin daha sağlıklı kanalizasyon sistemine kavuşacağını kaydeden Uyan, tesisin Tatvan'a hayırlı olması dileğinde bulundu.

Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: