Tatvan, Basketbol Grup Müsabakaları elemelerine ev sahipliği yapacak

Bitlis’in Tatvan ilçesi 12 ilden 15 takımın katılımıyla yapılacak olan okullar arası basketbol grup eleme...

Bitlis’in Tatvan ilçesi 12 ilden 15 takımın katılımıyla yapılacak olan okullar arası basketbol grup eleme müsabakalarına ev sahipliği yapacak.

Tatvan Spor Salonu'nda yapılacak olan müsabakalarda, Elazığ, Bitlis, Bingöl, Kilis, Batman, Gaziantep, Siirt, Adana, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Muş ve Şırnak illerinden 10’u erkek ve 5’i bayan takımı olmak üzere 15 takım mücadele edecek. Müsabakalar 3 erkek ve 1 bayan olmak üzere 4 grupta oynanacak.

Tatvan’da bugün itibariyle başlayan ve üç gün devam edecek olan müsabakalar cuma günü sona erecek. Müsabakalar sonucunda kendi grubunu lider olarak tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek ve illerini yarı finalde temsil edecek.

Reklam
Reklam

Öte yandan bu gün itibariyle başlatılan müsabakalar için illerden sporcuların katılımıyla açılış programı düzenlendi. Açılış konuşmasında konuşan Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Muzaffer Güven, Bitlis’te bu tür organizasyonların yapılmasının önemine vurgu yaparak sporculara başarı dileğinde bulundu.

Sporun yanında değişik illerden gelen sporculara Bitlis’i de en iyi şekilde tanıtacaklarını belirten Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Güven, müsabakaların centilmenlik ve dostluk havasında geçmesi temennisinde bulundu.

Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz da, tüm sporculara başarı dileğinde bulundu. Bu tür müsabakaların iller arası diyalogu arttırdığına dikkat çeken Kaymakam Yılmaz, Tatvan olarak bu tür bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Ayrıca bu gün startı verilen ve saat 10.00’da başlayıp 15.00’de sona erecek grup müsabakalarında oynanacak karşılaşmaların programı da şöyle:
Bayanlarda
Adana – Hakkari, Gaziantep – Kahramanmaraş, Siirt – Hakkari
Erkeklerde
Hakkari – Bitlis, Kilis – Elazığ, Bingöl – Gaziantep ve Batman – Muş.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz