Tatvan Belediyesi “evlilik Öncesi Ve Sonrası Eğitim Birimi” Kurdu

Bitlis’in Tatvan İlçe Belediyesi, çiftlerin toplum içerisinde ve aile içi ilişkilerde saygı ve sevgi değerlerini...

Bitlis’in Tatvan İlçe Belediyesi, çiftlerin toplum içerisinde ve aile içi ilişkilerde saygı ve sevgi değerlerini yüceltmek amacıyla “Evlilik öncesi ve sonrası eğitim” birimini kurdu.

Tatvan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulan birimin evli ve evlenecek olan çiftlere, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, sağlıklı bir yaşam için, aile içi iletişimin temel unsurları, evlilik atışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları, evlilik ve sağlık, üreme ve sağlık, aile planlaması, üreme bozuklu ve tıbbi yardım üreme teknikleri, aile hukuku, mal rejimi, nişan, aile içi şiddet gibi konularda eğitim vereceği belirtildi. Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, “Tatvan Belediyesi Halk Sağlığı Merkezimizde sertifikalarını almış, bu konuya hakim çalışanlarımız mevcuttur. Bu faaliyetlerinde evlendirme memurlarımızla da eş güdümlü olarak çalışılacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Tatvan Belediyesi İş Yeri Hekimi Dr. Fatih Şanlı ise, çiftlerde evlilik öncesi durumun evlilik sonrasını aile düzenini ciddi olarak etkilediği için önemli olduğunu dile getirdi. Şanlı “Mahalle çalışmalarımızda görüyoruz ki ailelerin gerek sağlık gerek maddi ve manevi olarak, bilinçsizce evlenme durumlarından çıkan sorunlar ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Çiftlerin bir biri ile olan iletişimi ve hukuku, sağlık açısından üreme bozuklukları kan bağı olan çiftlerde yapılması gerekenler, çocuğun büyüme safhalarında çiftlerin yapması gerekenler gibi birçok konuta eğitilmesi ve bilinçlenmesi gereken çok önemli mevzuları içerirler. İleri toplumlarda her ailenin hatta fertlerinin ömür boyu aile doktorları vardır. Ülkemizde bu koşullar yok ama belediyemiz bu kanayan yara bir nebzede olsun el atması bütün Tatvanlılar için güzel bir gelişmedir” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: