Tatvan Belediyesi’nden İşyeri Denetimi

Bitlis’in Tatvan Belediyesi, işyerlerinin sağlıklı ve nitelikli hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.İşyerlerinde temizlik, işletme...

Bitlis’in Tatvan Belediyesi, işyerlerinin sağlıklı ve nitelikli hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

İşyerlerinde temizlik, işletme ruhsatları, personel hizmeti ve güvencesi gibi uyulması gereken kurallar kapsamında denetimlerin yapıldığını belirten Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, 3 Aralık itibariyle başlatılan çalışmalar kapsamında belediye görevlileri tarafından bütün işyerlerinin denetimden geçirileceğini söyledi. Halk Sağlığı Merkezi’nin organize ettiği “Sağlıklı kent, sağlıklı toplum, sağlıklı yaşam” projesi ile sağlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Başkan Ok, işyeri kontrollerinin Tatvan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından yapılmaya başlandığını kaydetti. İş yerlerinde uyulması gereken kuralların anlatıldığını ve broşürler dağıtıldığını dile getiren Ok, “İşyerlerinin daha sağlıklı, nitelikli ve çevreyi kirletmeden yapılması gereken kurallar çerçevesinde hizmet vermeleri beklenecek. Tatvan hızla büyüyor ve gelişiyor. Bizde belediye yönetimi olarak halkımızın daha sağlıklı ve güzel bir kentte yaşaması için faaliyetlerimizi hayata geçiriyoruz. Belediyemize yönelik eleştirilerin başında seyyar satıcıların kaldırımları işgal etmesi geliyordu. Bu sorun belediyelerin en büyük sorunlarındandır. Kentimizde alışılagelmiş bu durum ekiplerimizi ciddi anlamda zorluyor. Kısa süre önce aldığımız karar doğrultusunda seyyar satıcıları cadde üzerinde kaldırma faaliyetimizi kararlılıkla yürütüyoruz. Seyyar satıcılıkla geçinen vatandaşlarımıza da elimizden geldiğince yeni alanlar açmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde Tatvan’da hizmet veren işyerleri tek tek denetlenecek. Halkın sağlığını yakından ilgilendiren genel kurallar başlığında olacak. İkinci bir başlıkta işyeri çalışanlarına ilişkin genel kurallar olacak. Bu faaliyetimiz süreklilik arz ederek devam edecek” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Tatvan Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Fatih Şanlı ise, denetlenen işyerlerinin eksikliklerini bir bir not aldıklarını ve denetimlerinin tekrarı olacağından bu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Şanlı, işyerlerinden olumlu tepkiler aldıklarını dile getirerek, çalışmaların sürekli olacağının altını çizdi. Şanlı, “Denetime tabi tutacağımız başlıklar içerisinde işyerlerinin uyması gereken genel kurallar ve çalışanlar ile ilgili genel kurallar olacak. İşyeri çalışanlarının güvencesi, işyerlerinin genel temizlik kurallarına uyması gibi halk sağlını ilgilendiren prosedürler uygulanacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: