Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Ve Kültür Sanat Festivali

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, katıldığı Tatvan Kültür ve Sanat Festivali’nde, “Bu coğrafyada yapılabilecek...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, katıldığı Tatvan Kültür ve Sanat Festivali’nde, “Bu coğrafyada yapılabilecek en büyük yatırım barışa yapılacak yatırımdır. Hepiniz daha güçlü bir şekilde barışı sahiplenmeniz ve nihai barışın gerçekleşmesi için demokratik duruşumuzu ortaya koymanız gerekiyor” dedi.

Tatvan Belediyesi tarafından bu yıl 45’incisi düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı ve Kültür Sanat Festivali “Kültür ve sanatla özgürlüğe yürüyoruz” sloganıyla başladı. BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Başkanı Yardımcısı Demir Çelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Tatvan’ın çevre il ve ilçelerinin belediye başkanlarının katıldığı festival, belediye önünden fuar alanına yürüyüşle başladı. Festivale katılan grupların defleri ve yöresel kıyafetleri ile katıldığı yürüyüşe 80 yaşındaki “Tahta bacak, uzun adam” da katıldı. Lice’de karakol onarımını protesto gösterisinde ölen Medeni Yıldırım’ın da bir pankartla anıldığı yürüyüşte cami önünde bir yurttaşın cenazesi sırasında defler susturuldu. Yürüyüş kortejindekiler ve belediye başkanları vefat eden yurttaş için toplu olarak Fatiha okudu, ardından yürüyüş devam etti.

Reklam
Reklam

Folklor grupları gösterilerini sunarken, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, festivale katılan Demir Çelik, Baydemir ve diğer milletvekili ile belediye başkanlarına teşekkür etti. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, “Diyarbakır’dan sizlere selam getirdim” diyerek sözlerine başladı. Özgürlüğe ve onurlu barışa epeyce yaklaşmış olduklarını ifade eden Baydemir, mücadelenin ve bedellerin boşuna gitmediğini söyledi. “İttifak ve çalışmayla müjdeli yarınlar gelecektir” diyen Baydemir, yapılan hizmetlerle bölgede medeniyetin yeniden yeşerdiğini ve filizlendiğini belirtti ve “Bu da emeğinizin ürünüdür” dedi.

“Onurlu, başı dik bir halkın evladı olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum” diyen Baydemir, “4-5 evladını yitiren Kürt annesi ‘benim yüreğim yandı, başka annenin yüreği yanmasın’ diyor. İşte böyle bir halkın annesi ile gurur duymamak mümkün mü? Böyle bir annenin elini öpmemek mümkün mü?” diye konuştu. Büyük bir umutla, hasretle ve fedakarlıkla Kürt halkının barış elini uzattığını belirten Baydemir, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Bu coğrafyada yapılabilecek en büyük yatırım barışa yapılacak yatırımdır. Hepiniz daha güçlü bir şekilde barışı sahiplenmeniz ve nihai barışın gerçekleşmesi için demokratik duruşumuzu ortaya koymanız gerekiyor. 6 aydır kentlerimize, Diyarbakır’a, Tatvan’a çatışmalardan kaynaklı olarak cenaze gelmiyor. Şükürler olsun ki gerilla, asker, polis cenazesi gelmiyor, gelmemelidir de. Hükümetin adım atması gerekiyor. Hükümetin adım atmasını da beklememek gerekiyor. Demokrasi ve barış zemini içinde kardeşlik hukukunun inşasına yürümemiz gerekiyor. Diyarbakır halkının bir evladı olarak buradan kardeş Türk halkına dostluk ve barış elimizi uzatıyoruz. Onların da hükümete, devlete kardeş Kürt halkının özgürlüğünü çok görmeme zamanının geldiğini söylemelidir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz