Tatvan HEM'in Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Tatvan Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nde, öğretici ve kursiyerler tarafından hazırlanan biçki, dikiş, giyim, ebru sanatları, el ve makine nakışlarından

Tatvan Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nde, öğretici ve kursiyerler tarafından hazırlanan biçki, dikiş, giyim, ebru sanatları, el ve makine nakışlarından oluşan ürünler sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, İstanbul'da yapılan "Basit El Nakışı Yarışması"nda, Tatvan Halk Eğitimi Merkezi'nin "masa örtüsüne işlenen tavus kuşu" figürüyle jüri özel ödülüne layık görülmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Tatvan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kalender ise, köy ve ilçe merkezinde toplam 16 kurs açtıklarını, bu kurslarda 400 genç kızın, biçki, dikiş, giyim, el ve makine nakışı eğitimi aldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kalender, şöyle konuştu:

"Özellikle okuma yazma, dil, spor, meslek, sosyal ve kültürel, cenaze hizmetleri ve emlak kursları vermek amacıyla 10 aylık sürede 252 kurs açtık. 5 bin 200 vatandaşımızın bu kurslardan yararlandı. Bu yıl genç kızlarımızın yaptığı el emeği, göz nuru çalışmalarla ilmek ilmek işlenen ürünlerin bulunduğu yıl sonu sergisi açtık. 3 gün açık olacak olan sergimizde, yaklaşık 500 ürün yer alıyor."

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Ardından başarılı eğitici ve kursiyerlere ödüller verildi.

Açılışa kurum amirleri, okul müdürleri, öğretici, kursiyer ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Servet Taşdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: