"tatvan’da 2 Sivil Polis Okul Bastı" İddiası

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 2 sivil polisin İmam Hatip Lisesi’ni basarak müdüre küfür ve tehditler savurduğu...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 2 sivil polisin İmam Hatip Lisesi’ni basarak müdüre küfür ve tehditler savurduğu iddia edildi.

İddiaya göre, eşi Tatvan İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapan M.A. isimli polis memuru, bir arkadaşı ile beraber okula giderek müdürün odasına girdi. Sivil polisler, toplantı halindeki okul müdürü ve müdür yardımcılarına hakaretler savurdu. Okul müdürü ile müdür yardımcıları hakaretlere maruz kalırken, polisler okulda kayıt için bekleyen vatandaşlar tarafından sakinleştirilip okuldan çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Tatvan İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulselam Turşak’ın polisler tarafından saldırıya uğradığını, tehdit ve küfürlere maruz kaldığını iddia eden Eğitim Bir Sen Tatvan Temsilcisi Erhan Tunç, konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün saat 10.30 sıralarında Tatvan İmam Hatip Lisesi’ne gelen sivil giyimli ve daha sonra polis olduğunu anladığımız 2 kişi, toplantı halinde olan müdür odasını basmış. Hakaret ve tehditler savuran polisler, kayıt için o anda okulda olan veliler tarafından dışarı çıkarılmış. Biz Eğitim Bir Sen olarak müdürümüze yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının başladığı bu günlerde sivil giyimli 2 sivil polisin okul müdürüne yaptığı saldırıyı tasvip etmiyoruz. Bu durum emniyet mensuplarına yakışmamıştır. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Sonuna kadar bu konunun takipçisi olacağız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: