Tatvan’da 70 Derde Deva Şifalı Su

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan ve böbrek taşı başta olmak üzere kadın ve...

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan ve böbrek taşı başta olmak üzere kadın ve göz hastalıkları gibi 70 hastalığa deva olduğuna inanılan şifalı maden suyuna vatandaşlar adeta akın ediyor.

İlçenin Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan şifalı maden suyunun 70 ayrı derde deva olduğunu duyan vatandaşlar, yurdun dört bir yanında Tatvan ilçesine geliyorlar. Uzun yıllardır hemoroit hastalığı olduğunu ve bu yüzdende tavsiye üzerine Tatvan’daki şifalı suyu hem içmek hem de suda yüzmek için geldiğini belirten Mehmet Demir, son bir haftadır sürekli gelip içtiği ve yüzdüğü suyun şifasını görmeye başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Herkesin muhakkak bu şifalı sudan faydalanması gerektiğini dile getiren Demir, “Son birkaç yıldır hemoroit hastalığım vardı. Tedavi için birçok şifalı suya gittim. Yakın çevrem Tatvan’da bulunan şifalı suya gitmemi önerdi. Bunun üzerine gelip bu suyu da denedim. Allah’a şükür şimdi biraz daha iyi durumdayım” diye konuştu.

İstanbul’dan kızıyla birlikte Tatvan’a geldiğini belirten Neriman Ulugöl de, böbrek taşı rahatsızlığı olduğunu ve bu sebeple şifalı olduğu belirtilen sudan sık sık içtiğini ifade etti. Yakın çevresindekilerin suyun iyi geldiğini belirtmesi üzerine kızıyla yaklaşık 15 gündür Tatvan’da bulunduklarını kaydeden Ulugöl, “Buradaki vatandaşlar birçok hastalığa iyi geldiğini söylüyorlar. Bende kızımla birlikte yaklaşık 15 gündür Tatvan’dayım. Sabah akşam gelip su içip geri dönüyorum. İnşallah suyun şifasını bende görürüm” şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllarda sadece kaynağından içilebilen suyu, çeşme şekline dönüştüren ve suyun daha sağlıklı şekilde tüketilmesini sağlayan Tatvan Şifalı Su ve Piknik Alanı’nın işletmecisi Hikmet Kayaalp ise, verdiği hizmetin herkes tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Şifalı suyun bulunduğu 16 bin metrekare alana geçen yıl fidan dikerek, aynı zamanda güzel bir mesire yeri oluşturduğunu belirten Kayaalp, “Çabalarımız bu yıl sonuç verdi ve günde burayı yaklaşık 500 kişi ziyaret ediyor. Özellikle Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt ve yurdun değişik yerlerinden gelenler oluyor. Bu yıl yabancı turistlerinde ilgisi büyük oldu. Bu ilginin her geçen yıl artacağı düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tesislere gelenlerin büyük bölümünün şifalı sudan içtiğini ve olumlu sonuçlarını gördüklerini vurgulayan Kayaalp, “Suyu içenlerin bazıları aynı gün böbrek kumunu düşürdüklerini söylüyorlar. Sudan içenler arasında doktorlar bile oluyor” dedi.

Sudan vatandaşın daha çok faydalanabilmesi için havuz ve pansiyon yaptırmayı düşündüğünü bildiren işletmeci Hikmet Kayaalp, “Bu konuda devlet desteği sunulması halinde tesis ilçe ekonomisine katkı sunacaktır. Pansiyon ve havuz için gerekli projeleri de hazırladım” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz