Tatvan’da Aile Destek Merkezi Kayıt Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesine yaptırılan Tatvan Aile Destek Merkezlerine (TADEM)...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesine yaptırılan Tatvan Aile Destek Merkezlerine (TADEM) kayıt başvuruları başladı.

Kadınların sosyalleşmesi, istihdam edilmesi ve girişimci olmasına destek vermek amacıyla yapılan aile destek merkezleriyle kadınların bir araya geleceği aile destek merkezlerinde birçok eğitim faaliyetinin yapılacağını belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Kadınlarımız, kızlarımız ve çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi hazırlayan insanlara daha iyi hizmet vermek için hep yüksek hızla çalışacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Murat Erkan, "Bu merkez kadınlarımızın, genç kardeşlerimizin bir araya geldiği mekan olmanın yanı sıra aynı zamanda birçok eğitim faaliyetinin de yürütüleceği bir yer olacak. Burası ailelerimizin mutluluğunu, huzurunu artıracak bir mekan olacaktır. Tatvan ilçe merkezinde Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM1) ve TADEM2 olarak başlayan merkezlerimizi yaygınlaştırıp annelerimizin genç kızlarımızın ve çocuklarımızın bu hizmetlerden faydalanması sağlanacağız. Kadınlarımız, kızlarımız ve çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi hazırlayan insanlara daha iyi hizmet vermek için hep yüksek hızla çalışacağız." diye konuştu.

Tatvan Aile Destek Merkezi Sorumlusu Seval Koçak ise Tatvan ilçe merkezinde merkez çalışanları olarak uzman kadro vasıtasıyla ailelere eğitim verileceğini belirtti.

Koçak şöyle konuştu: “Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından ilçemize açılacak olan 'Tatvan Aile Destek Merkezi' sağlıklı düşünebilen, sorunlarla başa çıkabilen ve kendini gerçekleştirebilen bireyler kazandırmayı amaçlıyor. Merkezimiz bünyesinde annelerimiz ve genç kızlarımıza aile ve mesleki eğitimlerimizde ahşap boyama, dikiş nakış, el sanatları, çocuk gelişimi, psikoloji destek sağlanmakta. TADEM çalışanları olarak Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımızın tespit ettiği aileleri kapı kapı dolaşıp merkezimiz hakkında aileleri bilgilendirdik ve kayıt başvurularını aldık. Ayrıca kayıt başvurularımız 30 Aralık 2012 tarihine kadar Tatvan kaymakamlığı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile TADEM kayıt başvuru bürolarımızda da devam edecektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: