Tatvan'da Anket Çalışmalarının Uygunsuz Yapıldığı Iddiası

BİTLİS (AA) - Tatvan ilçesindeki AK Parti belediye başkan aday adayları, ilçede yapılan anket çalışmalarının uygunsuz yapıldığını iddia etti.

Tatvan ilçesindeki AK Parti belediye başkan aday adayları, ilçede yapılan anket çalışmalarının uygunsuz yapıldığını iddia etti. Anket çalışmaları hakkında toplu bir açıklaması yapan aday adayları, bazı firmalarca AK Parti Genel Merkezi adı kullanılarak anketler yapıldığını, yapılan bu anketlere vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini belirtti. İlçede yapılan anket çalışmalarının uygunsuz olduğunu belirten aday adayları, yaptıkları ortak açıklamada şunlara yer verdi: "Anket çalışmalarının tarafsız ve gizli yapılması gerekir. AK Parti Genel Merkezi adına yapılan bu anket çalışmasında sadece 5 aday adayının isimlerinin yer alıyor. İlçede AK Parti'nin toplam 14 aday adayı var. Bu şekilde yapılan anket çalışmaları, halkı yanlış bilgilendiriyor. Buna karşın tamamen gizli yapılması gereken anketler, hiçbir şekilde gereği yerine getirilmeden yapılmış ve vatandaşlar yanlış yönlendirilmiştir. Anket yapan firma yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, yetkililer bu anketi AK Parti Genel Merkezi adına yaptıklarını söylediler. Genel merkez ise bu şekilde bir anketin kendileri tarafından yaptırılmadığını ve yapılması gereken anketlerde ise tüm aday adaylarının isminin bulunması gerektiğini belirtti. Bu nedenle vatandaşlar kesinlikle bu tür anketlere itibar etmemeli. Çünkü bu anketler vatandaşların yanlış yönlendirilmesine ve bilgilendirilmesine neden olmakta." Açıklamaya, AK Parti aday adaylarından Cengiz Şahin, Servet Avcı, Şahan İdikurt, İlamettin Subaşı, Vedat Kaküs, Refik Aydın ve Adnan Süphanoğlu katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: