Tatvan'da AVM esnafına icra

Hizmet-İş Sendikası, Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi'ndeki esnafın kira borcu nedeniyle icra takibi başlattı.

Hizmet-İş Sendikası, Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi'ndeki esnafın kira borcu nedeniyle icra takibi başlattı.

Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hizmet-İş Sendikası'nın daha önce belediye hesaplarına haciz koydurttuğunu, sendikanın bu kez de belediyenin proje karşılığında yaptırdığı Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) esnafının, kira bedeli için icra takibi başlattığını söyledi.

Sendikanın alacakları karşılığında mahkemeye başvurduğunu, mahkeme kararıyla, en yüksek ticari faiz oranı uygulanarak 300 bin TL olan aidat alacağının 4,5 milyon lira olarak belirlendiğini anımsatan Ok, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Sendika, aylardır belediyenin tüm hesaplarına, haciz koydu. Ayrıca sendika, AVM esnafının kirası için de icra takibi başlattı. Bu AVM, proje karşılığında yaptırıldı. Proje kapsamında yapılan AVM, 5393 sayılı kanuna göre haczedilemez. Bu açık kanuna rağmen, Ankara 6. İcra Mahkemesi, Hizmet-İş'in icra takibiyle başlattığı davada, 'esnafın belediyeye ödediği kira bedelinin, Hizmet-İş hesabına yatırılması' talebini onayladı. 2 yıllık süre zarfında, Hizmet-İş, belediye hesaplarından 1,5 milyon lira çekti. Sendikanın aylık geliri 40 milyon liranın üzerinde. Sendikanın bu paraya ihtiyacı yok. Bu bloke, siyasi bir tutum."

Mahkemenin, karara uymamaları halinde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunulmasını değerlendiren AVM esnafıysa, belediye üzerinden, tüm esnafa gelen haczin hukuksuz, haksız, keyfi bir uygulama olduğunu savundu.

Esnaf buna karşılık, tedbir taleplerinin ve haczin kalkması için, itiraz dilekçesiyle karşı dava açacaklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: