Tatvan'da Hayvanlara Şap Aşısı Yapılıyor

BİTLİS (AA) - Tatvan ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, hayvanlar şap hastalığına karşı aşılanıyor.

Tatvan ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, hayvanlar şap hastalığına karşı aşılanıyor. Müdürlüğe bağlı ekipler, ilçe merkezi ve bağlı köylerde ücretsiz olarak büyükbaş hayvanları aşılıyor. Şap hastalığıyla mücadele kapsamında, ekiplerce 15 Mart'ta başlatılan aşılama çalışmaları, 15 Nisan'da sona erecek. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban, 15 Nisan'a kadar ilçedeki yaklaşık 10 bin büyükbaş hayvanı aşılamayı hedeflediklerini söyledi. Aşıların tamamlanmasıyla şap hastalığına karşı büyük ölçüde önlem alacaklarını ifade eden Kurban, şöyle konuştu: "Şap hastalığıyla mücadelemiz devam ediyor. Ekiplerimiz ilçe merkezini ve köyleri gezerek büyükbaş hayvanları tek tek aşılıyor. Bu aşıyı tamamen ücretsiz yapıyoruz. Bölgede yoğun görülen şap hastalığının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Şap hastalığı çoğunlukla dışarıdan getirilen hayvanlardan bulaşıyor. Şap aşısı, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda 2 kez yapılıyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz