Tatvan’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ düzenlenen programla kutlandı.Kaymakamlık binası önündeki Atatürk anıtına çelenk...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ düzenlenen programla kutlandı.

Kaymakamlık binası önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlamalar Tatvan Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada ki programda konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, her şeyin hızla değiştiği büyük dünya yarışında önde olunmasının yegane yolunun eğitimden geçmekte olduğuna dikkat çekti. Öğretmenlerin gelişimin mimarı olduğunu belirten Kaymakam Erkan, “Milletçe topyekun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmayı hedefleyen, bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği öğretmenlerimize emanet edilmiştir. Ülkemizdeki bütün meseleleri ortak akılla ve güç birliğiyle, eğitimle çözüleceği muhakkaktır. Bilim ve teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin ortaya konan yeni bir icat iyi yetişmiş bir insandan daha kıymetli değildir. En iyi yatırımın insana olan yatırım olduğunu eğitim çalışmalarının önceliğimiz olduğunu biliyoruz. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Dünyanın her yerinde öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır' Geleceğimizin güvencesi sevgili yavrularımızı yetiştirmek ülkemizi şekillendirme gibi kutsal bir görevi üstlenmiş olan eli öpülesi mübarek öğretmenlerimizin öğretmenler gününü saygıyla kutluyorum. Fedakarlıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Eğitim ışığının daim olmasını dileyen Kaymakam Murat Erkan, “Bu gün en önemli güvencemiz ve dayanağımız sizlerin yetiştirdiği pırlanta kıymetindeki öğrencilerimizdir. Çocuklarımızın vatanseverliği, fikir hürriyeti ve insanlık meziyeti ile yetiştiren siz öğretmenlerimize biz minnettarız. Sizlerle tüm engelleri aşacağımıza yürekten inanıyorum. Sizi sevmek aziz milletimizi sevmektir. Sizi yüceltmek aziz milletimizi ve devletimizi yüceltmektir. Eğitim ışığınız hep daim olsun" diye konuştu.

Yapılan programın ardından öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Programa Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Milli Eğitim Müdür Mahfuz Bayar, Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Engin Öztürk, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: