Tatvan'da polis ve vatandaş huzur günleri toplantısında buluşuyor

Bitlis’in Tatvan Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından hazırlanan "Polis Vatandaş El...

Bitlis’in Tatvan Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından hazırlanan "Polis Vatandaş El Ele Daha Huzurlu Günlere Projesi"nin ikinci mahalle huzur toplantısı düzenledi.
Tatvan Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından hazırlanan "Polis Vatandaş El Ele Daha Huzurlu Günlere Projesi" kapsamında huzur toplantıları devam ediyor. İlki yaklaşık bir ay önce Tatvan'da bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen mahalle huzur toplantılarının ikincisi bu sefer Fatih İlköğretim Okulu'nda yapıldı.
Proje kapsamında Pınarbaşı, Aydınlar, Dumlu Pınar, Fatih, Sosyal ve Aydınlar Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen kurum amirleri vatandaşların sorunlarını dinlerken, sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda işsizlik, geçim sıkıntısı, kaldırım işgali, geceleri yanmayan sokak lambaları, trafik ve araç park sorunları, şehir içi otobüs ile minibüslerin trafiği tıkamaları ve belirsiz duraklarda beklemeleri, ana cadde üzerindeki ilkokulların üst ve alt geçit sorunları, çocuk parkı olmayan mahalleler, yolu bozuk olan cadde ve sokaklar, kış soğuğunda yardım kömürleri bekleyen muhtaç ailelerin sıkıntıları, yıkık ve harabe haldeki yapılara sığınarak madde bağımlılığına yönelmeye yeltenen gençleri topluma kazandırmak ve kullanılmayan yapıları faydalı işlerde kullanabilmek için üretilebilecek alternatifler, seyyar satıcılar için uygun yer ve zeminlerin oluşturulması, anne ve babaların çocukları ile duyarlı bir şekilde ilgilenmeleri gibi konular ele alındı. Kendi okulları adına katılan okul temsilcisi öğrenciler de kurum amirlerine okulları ile ilgili sorunları ve okul çıkışlarında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.
Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, yapılan toplantıların amacını Tatvan’da vatandaşların yaşamış olduğu sıkıntıların not alınarak daha huzurlu bir Tatvan için sorunlara çözüm bulunması olduğunu söyledi. Toplantıların aralıklarla devam edeceğini kaydeden Yılmaz, vatandaşların belirttiği sorunların teker teker not alındığını ve sorunlarla ilgili olarak yazılı şekilde cevap verileceğini sözlerine ekledi.
İkincisi düzenlenen "Polis Vatandaş El Ele Daha Huzurlu Günlere" adlı huzur toplantısına Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz’ın yanı sıra diğer kamu ve kurum amirleri, esnaf, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, vatandaşlar, veliler ile öğrenci temsilcilerinin yanı sıra ilçe ve mahalle sakinleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz