Tatvan’da ‘tubitak Bilim Fuarı’ Sergisi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu...

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Bilim Fuarı açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında öğrencilerin hazırlamış olduğu bir birinden güzel projeler, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sergilendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, sergilenen projeleri inceleyen kurum amirleri ve vatandaşlar öğrencilerden bilgiler aldılar.

Reklam
Reklam

Sergi hakkında açıklama yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulselam Turşak Muzaffer, 3,5 aylık bir süre zarfında projelerin yapıldığını ifade ederek, “Okulumuzun 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu projelerdir. Yapılan 25 adet projede 70 öğrenci ve 12 öğretmen görev almıştır. Birçok alanda projelerimiz var” dedi.

TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katılan misafirlere yapılan ikramın ardından açılış programı sona erdi. Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açılan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın 2 gün boyunca açık olacağı ifade edilirken, isteyen herkesin okula gelerek bu fuarı gezebileceği belirtildi.

Düzenlenen sergi açılışına Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Müftüsü Sabhetullah Kızılşah, kamu kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz