Tatvan’da Yetimler Sevindirildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın partneri olan Tatvan İnsan-Der, Bitlis’in Tatvan ilçesinde...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın partneri olan Tatvan İnsan-Der, Bitlis’in Tatvan ilçesinde 'Yetimlere Dünyanızda Yer Açın' projesi kapsamında 'Çocuklarla Buluşma' etkinliği düzenlendi.

Tatvan İşletme Düğün Salonu'nda yapılan etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Okunan dualarla devam eden programda yetim çocuklara ve ailelerine hediyeler verildi. Ardından ise yemek ikramında bulunuldu. Program sonrası çocuklar için çeşitli oyun etkinlikleri yanı sıra uçurtma şenliği düzenlendi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen etkinlikte konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yapılan etkinliğin önemine vurgu yaparak, “Bir avuç gönüllü insan öncülüğünde bu gün burada yetimlerimize sahip çıkılmasının sevincini yaşıyoruz. Bana göre bu işi yapan arkadaşlarımız çok büyük işe imza atmıştır. Zaten Peygamber Efendimizde yetimlere sahip çıkılmasını buyurmuştur. Bütün dileğimiz, duamız, yetim ve öksüzlerimize, ihtiyaç sahiplerine destek çıkan herkesin peygamber efendimizin hadislerine mazhar olmalarıdır.” diye konuştu.

Vali Yurdakul’dan konuşan Tatvan İnsan-Der Üyesi Doç. Dr. Mehmet Demirtaş ise yetimlerle dayanışma ve çocuk şenliği programının çok geniş bir katılımla gerçekleştiğini söyledi. Demirtaş, şunları söyledi: “Tüm yetim ailelerimiz çocuklarıyla beraber aramızda oldular. Yemekle başlayan etkinliğimiz çocuk şenliği ile devam etti. İnsan-Der’in en önemli faaliyetlerinden bir tanesi de insani yardımdır. Şuanda 131 yetim ailesine sürekli yardım yapıyoruz. 250 yetim ailesine de dönemsel yardım yapıyoruz. Yani toplamda 400 civarında yetim çocuğa sürekli, 600 civarında çocuğa da dönemsel yardım yapıyoruz. Aylık nakdi yardımın yanı sıra arkadaşlarımız sürekli maddi ve manevi destek ile moral konusunda da yetimlerimizin yanında oluyorlar.”

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Ardından ise yetim aileler için hazırlanan yardım paketleri dağıtıldı. Program sahilde yapılan uçurtma şenliğiyle son buldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın partneri olan Tatvan İnsan-Der tarafından düzenlenen 'Çocuklarla Buluşma' programına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Vali Yardımcısı Akif Pektaş ile Alp Eren Yılmaz, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: