Tatvan'daki sanayi esnafı zor şartlarda çalışıyor

Tatvan'daki küçük sanayi sitesi esnafı, zor şartlarda geçimini sağlıyor.

Tatvan'daki küçük sanayi sitesi esnafı, zor şartlarda geçimini sağlıyor.

Sanayi sitesindeki motor ustası Ahmet Akbulak, yaptığı açıklamada, sanayi esnafının ağır geçen kış koşullarında bile çalışmalarına ara vermediğini söyledi.

Nisan ayı olmasına rağmen sanayi sitesinde yaklaşık 3 metre kar bulunduğunu ifade eden Akbulak, şöyle konuştu:

"Bu yıl Bitlis merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde, son 20 yılın en ağır kışı yaşandı. Kar yağışı 2 ay aralıksız devam etti. Kar yağışından dolayı, zaman zaman sanayi sitesinin yolu kapandı. Bazen de iş makineleri yolu tek yönlü trafiğe açtı. Vatandaş olumsuz hava şartlarından dolayı mağdur oldu. Vatandaşın daha da mağdur olmaması için, kar yağışına rağmen, çalışmalarımızı aralıksız yürüttük. Ülkenin birçok yerinde bahar yaşanıyor. Ama bölgemizde halen soğuk hava etkisini sürdürüyor. Fakat sanayi esnafı olarak, vatandaş için elimizden geleni yapıyoruz. Yaz, kış demeden, en zor şartlarda bile hizmete devam ediyoruz. Böylece hem insanların ihtiyaçlarını karşılıyor hem de geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz."

Reklam
Reklam

Sanayi sitesinde oto elektrikçiliği yapan Onur Kaplan ise, vatandaşın mağdur olmaması için ağır geçen kış şartlarında bile çalışmalara ara vermediğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: