Tatvan’ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü törenle kutlandı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına...

Bitlis’in Tatvan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü törenle kutlandı.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Çelenkten sonra program, Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugayı'nda devam etti. Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı M. Haluk Yıldızdan, Tatvan'ın 16 Şubat 1918 tarihinde Ermeni ve Rus işgaline uğradığını belirterek, "Tatvan halkının, kentin Rus ordusu ve diğer düşmanlardan kurtuluşu için vermiş olduğu mücadele büyük heyecanlar ve örnek bir birliktelik ruhu taşımaktadır.” dedi.
Aynı heyecan ve birliktelik ile Tatvan’ın 94’üncü kurtuluş yıl dönümünü kutladıklarını dile getiren Yıldızdan, “Allah bir daha Tatvan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun birinci yıldönümünü kutlamayı göstermesin. En kötü günümüz bugün olsun inşallah." diye konuştu.
Törene Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, 10. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı M. Haluk Yıldızdan, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necat Çinik, Tatvan Cumhuriyet Savcısı Cevat Özdemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz