Tatvan'ın Köylerinde Mahsur Kalan 7 Hasta Kurtarıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 6 gündür aralıksız yağan kar nedeniyle köylerinde mahsur kalan 7 hasta, karla...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 6 gündür aralıksız yağan kar nedeniyle köylerinde mahsur kalan 7 hasta, karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

Tatvan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tatvan’da karla mücadele çalışmalarının devam etiği belirtilerek ilçede 6 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle merkeze bağlı köylerde mahsur kalan 7 hastanın özel idare ve 112 acil servis ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kurtarılarak hastaneye ulaştırıldığı açıklandı.
Açıklamada, "İlçemizde 6 gündür devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapalı olan Yumurtatepe köyünden Menice Biksin ile Muho Açıkyol, Hanelmalı köyünden Birad Akgün, Berivan Akgün, Şuraç Akgün ve Budaklı köyünden beyin felci geçiren Memihan Gölbaşı ile Göllü köyünden doğum yapan Ravşan Tekel, Kaymakamlığımıza bağlı Özel İdare ve 112 Acil Servis ekiplerince yoğun çabalar sonucu hastaneye ulaştırıldı." denildi.

Reklam
Reklam

OKULLAR PAZARTESİNE KADAR TATİL

Öte yandan elverişsiz hava şartları nedeniyle hafta başında tatil edilen merkez ve bağlı köy okullarının ise 2 gün daha (Perşembe ve Cuma) tatil edildiğini açıklandı. Konuyla ilgili Tatvan Kaymaklığı'ndan yapılan açıklamada, "Elverişsiz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile bayanlar ile engelli personellerin 7-8-9 Ocak 2013 günlerinde 3 üç gün idari izinli sayılmaları, İlçe merkezi genelinde faaliyet gösteren bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında da 7-8-9 Ocak 2013 tarihlerinde eğitime 3 (üç) gün ara verilmesine karar verilmişti. Devam eden kar yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tatilin 2 gün daha uzatılmasına karar verilmiştir." denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: