TAV Karını 3'e Katladı

TAV Havalimanları Holding’in , 2012 yılı ilk 9 aylık net karı 102 milyon euro olarak...

TAV Havalimanları Holding’in , 2012 yılı ilk 9 aylık net karı 102 milyon euro olarak açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde 35 milyon euro olan kar oranı, yaklaşık üçe katlandı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2012’nin ilk 9 aylık performansını değerlendirdi. TAV’ın operasyonel ve finansal başarısının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Şener, "Toplam yolcu sayısındaki artış, dikkat çekici şekilde devam ederken FAVÖK‘de çift haneli büyümeyi sürdürdük ve kârlılığımızı artırmaya devam ettik. Konsolide gelirlerimiz önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda yüzde 23 artarak 2012 yılının ilk dokuz ayında 818 milyon euroya yükseldi. Konsolide FAVÖK 205 milyon eurodan 253 milyon euroya ulaştı. Böylece kuvvetli nakit yaratma performansımız da sürmüş oldu. Serbest nakit akışımız ise dokuz aylık performansta yüzde 30 oranında artarak 194 milyon euroya ulaştı.” dedi.

Reklam
Reklam

2012’in ilk 9 ayında TAV'ın 54 milyon yolcuya hizmet verdiğini aktaran Şener, şimdiden geçen yılın toplam yolcu sayısını geride bıraktığını kaydetti. Şener, "Organik ve inorganik büyümenin güçlü şekilde devam etmesi yolcu rakamlarının artışında da önemli bir rol oynadı. Hizmet verdiğimiz havalimanlarındaki organik büyüme yüzde 19 olurken, portföyümüze 2012 yılında katılan Medine Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali yüzde 16’lık bir inorganik büyüme yarattı." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: