Tavas göleti kurudu

DENİZLİ (İHA) - Denizli'nin Tavas İlçesi Akyar Köyü sınırları içerisinde bulunan Tavas Göleti, yağmur yağmaması nedeniyle kurudu.

Son yılların en sıcak ve yağışsız kış mevsiminin yaşandığı Denizli'de, yaklaşık 20 yıl önce sulama için kurulan Tavas Göleti kurudu. 10 yıl önce yaşanan kuraklıkta da kuruduğu belirtilen göletin bir bölümünde toprak susuzluktan çatlarken, göletin sadece bir kenarında çok az miktarda su kaldı. Tavas Belediye Başkanı Bayram Sarun, havaların kurak geçmesi sebebiyle göletin kuruduğunu ve kendilerinin bir şey yapamayacağını belirterek, "Allah'ın yağmur vermesini dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Gölet sulama için kullanılıyor. Göleti korumak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı Abdullah Kazakhan ise, uzun süredir yağmur yağmaması sebebiyle göletin kuruduğunu söyleyerek, "Gölette su kalmadığı için sulama yapamıyoruz. Yağmur ve kar yağmadığı sürece gölet kurumaya devam edecek" diye konuştu.

Derneğin bekçisi Halil İbrahim Akpınar da, "Göletin alt bölümlerinde çatlak var. Suyun bir bölümü bu çatlaklardan sızarak da eksiliyor" dedi.