Tavas Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Kocakaya:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tavas Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Oktay Kocakaya, günümüzde, sosyal güvenlik hakkının en temel insan hakkı olmanın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tavas Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Oktay Kocakaya, günümüzde, sosyal güvenlik hakkının en temel insan hakkı olmanın yanında anayasal bir hak olduğunu söyledi.

Kocakaya, Sosyal Güvenlik Haftası bilgilendirme toplantısında, Sosyal Güvenlik Haftası'nın 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanacağını, kutlamaların Tavas'ta ilk kez gerçekleştirileceğini belirtti.

Sosyal Güvenlik Haftası'nın amacının, toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Kocakaya, "Günümüzde sosyal güvenlik hakkı, en temel insan hakkı olma yanında anayasal bir haktır. 2006 yılı Mayıs ayında 3 farklı Sosyal Güvenlik Kurumu olan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı tek çatı altında toplayan 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile 74 milyon vatandaşımıza sosyal güvenlik hizmetini SGK sunmaya başlandı. 2008 yılı Ekim ayı başında yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile SGK'da fiilen norm ve standart birliği sağlandı" dedi.

Reklam
Reklam

Kocakaya, Tavas'ta 15 Mayıs Salı günü Esnaf Sanatkarlar Odası önünde kurulacak olan Sosyal Güvenlik standına tüm vatandaşların katılımını beklediklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz