Tavas'ta "Mikro Kredi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Tavas Belediyesi tarafından "Mikro Kredi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tavas Belediyesi tarafından "Mikro Kredi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tavas Belediye'sinde düzenlenen toplantıda, Mikro Finans Denizli sorumlusu Gürcan Çalar, katılımcılara, "Mikro Kredi ve Mikro Finans" konularında bilgi verdi.

Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay'ın mikro kredi sisteminin ilçeye gelmesi için büyük çaba harcadığını belirten Çalar, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde 62 ilde 84 şube ile faaliyetlerini sürdürmekte olan Mikrofinans sisteminde bugüne kadar 55 bin bayan kredi kullanmıştır. Tüm üyelere kredi verilmenin dışında Güneş Sigorta desteği ile dünyada ilk defa aylık 1 lira karşılığında Ferdi Kaza Sigortası yapılmaktadır. Bu nedenle Tavaslı hanımların ekonomi içinde yer almaları ve kendi işlerini kurabilmeleri için bir fırsat sunmaktadır. Mikrofinans sisteminde, iş yapmak isteyen bayanlara kefilsiz, senetsiz, teminatsız ve icra prosedürü olmadan kredi verilmekte olup, Mikrofinans, kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan, üstelik teminat ve kefalet istenmeden, ayrıcalık yapılmadan verilen küçük bir sermayedir."

Reklam
Reklam

Çalar, Tavas'ta mikro kredi almak isteyenlerin kendilerine müracaat etmeleri gerektiğini veya belediyeden bilgi alabileceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: