"Taviz verilmeyecek"

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde düzenlenen Kartal Yaylası Şenlikleri'ne katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Kıbrıs ve idam konularında hiçbir şekilde taviz verilemeyeceğini söyledi. Bahçeli, "AB'nin Kıbrıs dayatmalarını kabul etmiyoruz" dedi.

Kartal Yaylası Şenlikleri'nde, vatandaşların "Devletin Başına Devlet Gelecek" sloganlarıyla karşılanan ve yine sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, konuşmasında Kıbrıs, Avrupa Birliği ve idam konularına yer verdi.

Reklam
Reklam

MHP Lideri Bahçeli, Kartal Yaylası'nı dolduran Korkutelililere, "Muhterem dava arkadaşlarım, sevgili bozkurtlar" diye seslendi. Bahçeli, "Üç ayrı partinin bir araya gelerek oluşturduğu ve siyasi tarihimiz boyunca pek çok gerekli reformu gerçekleştiren 57. Hükümet 3. yılını geride bıraktı. Bu 3 yıllık süreçte kimsenin el atmaya cesaret edemediği sorunların üzerine gidilmiştir. Yeni ekonomik yapının gelişimi için mesafe alınmıştır. Makro ekonomideki düzelmeler ise Türkiye'nin önünün açıldığının bir göstergesidir. Tüm vatandaşlarımız bu gelişmelerle rahat nefes alacak, piyasalar canlanacaktır" dedi.

Yozlaşma ve yolsuzlukların önüne geçebilmek için 57. Hükümet döneminde önemli tedbirlerin alındığını ifade eden Bahçeli, "Esnafın, sanatkarın, işçinin, çiftçinin alın terinin istismarına izin verilmeyecektir. Hükümet olarak kriz döneminde bile çiftçinin, üreticinin çıkarlarını koruyacak kararlar aldık. Kredi borç ve faizlerinin ertelenmesi sağlandı. İnanıyorum ki temel sorunlar tamamen aşıldığında üreticilerimiz emeklerinin karşılığını daha çok alacak ve yarınlardan emin olacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"YAPICI ADIMLAR ATTIK" Milliyetçi Haraket'in hükümet içinde yapıcı adımların temsilcisi olduğunu savunan Bahçeli, "MHP Türkiye'yi yeni sorunlarla baş başa bırakmamanın sorumluluğuyla hareket etmiştir. Fakat bizim bu davranışlarımız bazen, başkaları tarafından zaaf olarak değerlendirilmiştir. Bizim bu davranışlarımız akşam siyasetle yatıp sabah komployla uyananlarca farklı değerlendirilmiştir. Ancak bu kişiler, bu ülke ve aziz millet için her şeyini feda etmeyi göze alan bir hükümetin, beklenti ve hesaplarının kendileriyle aynı olmayacağını anlamış bulunuyorlar.

Bugüne kadar yaşananlar ve bizim ortadan kaldırmaya çalıştığımız sorunlar, kötü yönetimlerin, beceriksiz, basiretsiz siyasetin ürünüdür. MHP dışında hiçbir partinin kalkıp yaşanan sıkıntılarda kendisinin katkısı olmadığını söylemesi mümkün değildir. Buna rağmen MHP milletinin kendisine yükleyeceği sorumluluğu taşıyacağını ve kendi dönemine ilişkin hesapları verebileceğini söylemiştir" dedi.

"KIBRIS KONUSU, KÜRTÇE EĞİTİM VE YAYIN SİYASİ MANEVRADIR" Konuşmasında MHP'nin tavırlarını eleştirenlere de cevap veren Bahçeli, "Hükümetin ilk yıllarında bizi sürekli eleştirenler, yapıcı sorumlu tutarlı tavrımızı değiştirmemizi isteyenler çatışmadan, istismar ve günübirlik konuşmaktan başka bir siyaset metodu bilmemektedirler. Yüce milletimiz bu durumu en güzel biçimde değerlendirip kendisini aldatanlara karşı gerekli cevabı verecektir. Bunların yaklaşımları ne olursa olsun bizim dertlerimiz sizin dertlerinizdir. Bizim sorunumuz sizin sorununuzu çözmektir. Bizim hiçbir şekilde taviz veremeyeceğimiz, anlayışla karşılayamayacağımız konular, Türkiye'mizin, milletimizin geleceği ile ilgili konulardır. MHP iktidarda iktidar, muhalefette de muhalefet gibi davranmasını en iyi bilen partidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

MHP olarak Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için üzerinde durmaktan kaçınmayacakları birçok konunun şu günlerde yoğun olarak tartışılmakta bazen de çirkin bir şekilde ele alınmakta olduğunu iddia eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu konulardan ilki AB sürecinde gelinen noktadır. Tartışmaların boyutu bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır. Amacımız milli hassasiyetlerimizi ve çıkarlarımızı gözeterek Türkiye'yi, AB 'nin onurlu ve etkin bir üyesi yapmaktır. Bunu herkes böyle kabul etmelidir. Üyelik müzakerelerinin başlama tarihinin, idam cezasının kaldırılması, anadilde eğitim ve Kıbrıs sorunlarına endekslenmesi büyük bir yanlışlık olmuştur. İdam ve Kıbrıs konusunda MHP olarak kesinlikle taviz verilmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında yapılan AB Zirvesi'nde idam cezasının hemen ve tamamen kaldırılması, Kürtçe eğitim ve yayına imkan verilmesi için kayıtsız destek ve isteklerle ilgili kararların aslında birtakım basit siyasal manevralar olduğunu millet fark etmektedir."

Reklam
Reklam

Bahçeli ayrıca, "MHP'nin açıklıkla attığı her adımı bir siyasi manevra olarak tabir etmekte olanlar, sistemle ve adaletle olan sorunlarına rağmen son derece pişkin ve kendilerine özgü üslupla MHP'nin sergilediği duruşun AB nezdinde bizi zayıflattığını öne sürmektedir. Türkiye'nin durumunu, gelişmeleri gerçekçi bir gözle değerlendirmeden, her türlü talebi tartışmadan onaylayanların zayıflattığı açıktır. İnanıyoruz ki Türk milleti de gerçekleri görmektedir. Unutulmamalı ki bizim uygulamalarımız sonucunda terör listelerine alınmalarına rağmen PKK ve DHKP faaliyetlerini sürdürmektedir" diye konuştu.

"AB'NİN KIBRIS DAYATMALARINI KABUL ETMİYORUZ" Bahçeli, Kıbrıs konusu ile ilgili olarak da, "Burada, huzurlarınızda, AB yönetimlerinin Türkiye'ye yönelik Kıbrıs dayatmalarında bulunmalarının bizim nezdimizde hiçbir şekilde kabul görmeyeceğini bir kez daha ifade ediyorum. Kıbrıs konusuna AB'nin, Kıbrıs Rum Kesimi'ne tam üyelik yolunu açma düşüncesi tarihi gerçeklerle bağdaşmamaktadır. 'Sorunun çözümünde fedakarlık yapın' çağrıları bizim ortadan kaldırmaya çalıştığımız sorunların da bu anlamda hiçbir geçerliliği olamaz. Kıbrıs'ta gerçek çözüm için uluslararası camiaların ve AB yönetiminin 2 topluma da aynı mesafede durması gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Çözümün ancak adil ve hakkaniyetli çözüm arayışıyla mümkün olabileceğini ifade eden Bahçeli, "Kıbrıs'ta oynanan oyunları, planları gözden uzak tutmamak lazımdır. Kıbrıs Türkü'nün çilelerini ve geçmişteki acılarını unutmuşçasına davranılamaz. Herkes bilsin ki büyük Türk milleti ve onunun çilekeş vefalı yol arkadaşı MHP, Kıbrıs Türklerinin haklarının sonuna kadar takipçisi ve savunucu olacaktır. Millet ve devlet olarak her zaman Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın arkasında durmaya devam edeceğimiz iyi bilinmelidir. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda Türkiye'nin dirliği ve birliği için her türlü fedakarlığa hazırdır. Politikalarımıza Türkiye sevdamız yön vermektedir" şeklinde konuştu.

Bahçeli, "Dış ve iç borçların kıskacından, faiz ve enflasyonun pençesinden kurtulmak isteyen Türkiye'nin yeniden terörün kucağına atılmasına müsaade etmeyiz. Terör örgütünün talepleriyle bağdaşan hiçbir talebi kim söylerse söylesin biz de milletimiz de kabul etmeyecektir. Milletimizin zor günlerdeki kader arkadaşları, siz dava adamları için, hiçbir hedef ve vaat Türkiye'nin varlığından ve geleceğinden önemli değildir. Aziz milletimiz de samimiyetini ve dürüstlüğünü her vesileyle ispatlayarak gelmiş bu hareketin yanındadır" diyerek konuşmasını tamamladı.

Reklam
Reklam

Bahçeli kürsüden, MHP İl Kadın Kolları'nın kendisine sunduğu hediyeyi de alarak tezahüratlar eşliğinde indi. Bahçeli konuşmasının başında başarılarıyla Türkiye'yi sevindiren Türk Milli Takımı'na başarılar dileyerek, "Batı Torosların doruğundan dünya şampiyonluğuna doğru ilerleyen Milli Takımımızı candan ve yürekten kutluyorum. Milli Takımımızın bekçisi olan Korkuteli'nin evladı Rüştü kardeşimizle de diğer futbolcular gibi iftihar ediyor, gurur duyuyoruz. Dualarımız, kalplerimiz onlarladır. Türk milletini ve ay yıldızlı bayrağımızı gururla temsil eden Milli Takım'a başarılar diliyorum" dedi.